DOLAR 32,3408 0.18%
EURO 35,1306 -0.17%
ALTIN 2.238,32-0,22
BITCOIN 2038246-6,88%
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den Antalyaspor’a Ziyaret
  • Haber Optik
  • Spor
  • TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den Antalyaspor’a Ziyaret

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den Antalyaspor’a Ziyaret

ABONE OL
Aralık 13, 2022 18:40
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den Antalyaspor’a Ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Futbol Akademileri projesi kapsamında sürdürdüğü ziyaretlerine Fraport TAV Antalyaspor Kulübü ile devam etti.

TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Nüket Küçükel Ezberci, İdil Karademirlidağ Suher, Yusuf Günay, Yalçın Orhan, Ramazan Üçdan, Talat Papatya ve Murat Şahin’in de yer aldığı ziyarette, Antalyaspor’un Attila Vehbi Konuk Tesisleri'ni gezerek incelemelerde bulunan Mehmet Büyükekşi, Antalyaspor Kulübü Başkanı Aziz Çetin, yönetim kurulu üyeleri ve teknik direktör Nuri Şahin’in yer aldığı toplantıda, kırmızı beyazlı kulübün altyapı çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

 

“Antalyaspor’u tebrik ediyorum”

Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin ve yönetim kurulu üyelerini çalışmaları ve projelerinden dolayı tebrik eden Mehmet Büyükekşi, “Birçok Anadolu kulübüne rol model olacak işler yapmışsınız. Hepsi de altına imza atacağımız güzel projeler. Birçok kulübümüz, başta ekonomik olmak üzere çeşitli sıkıntılar yaşıyorlar. Galatasaray kulübümüzün başkanı Sayın Dursun Özbek, 'Bizim bu işin altında kalkabilmemiz için futbol dışında gelir getirecek projeler üretmemiz lazım' diyordu. Siz bunu başlatmışsınız ve epey de bir yol almışsınız. Tebrik ediyorum.” dedi.

 

“Süper Lig kulüplerine akademi zorunluluğu getiriyoruz”

Futbol federasyonu olarak amaçlarının bir yandan futbolun marka değerini artırmak diğer taraftan da sürdürülebilirliği sağlayacak projeler üretmek olduğunu kaydeden Büyükekşi, “Bir ay önce aldığımız kararla Süper Lig kulüplerine altyapı yani akademi zorunluluğu getiriyoruz. Aslında bugünkü ziyaretimizin bir amacı da bu… Geçtiğimiz haftalarda Trabzonspor, Giresunspor ve Galatasaray kulüplerimizi ziyaret ettik. Bugün de buradayız. Perşembe günü de Başakşehir kulübümüzü ziyaret edeceğiz. Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüplerimizin başkanları ile görüşüyorum. Onları da ziyaret edeceğiz. Daha sonra Anadolu kulüplerimizi ve öteki ayın ikinci haftasında Almanya, Belçika ve Hollanda daha sonra da İspanya, Portekiz ve İngiltere'yi ziyaret etmeyi planlıyoruz. Akademiyle ilgili yurt dışından şirketlerle görüşüyoruz. Hedefimiz yurt dışından transfer yapmak yerine yurt dışından antrenör yetiştirecek hoca getirmek. İnşallah bu projeye şubat ayında başlayabilirsek, 19 Süper Lig kulübünden 4 yaş kategorisine ayrılmış 20 hoca isteyip, bu 20 hocayı bir kısmı yüz yüze bir kısmı online olmak üzere 8 aylık bir eğitime tabi tutacağız. Bu hocaların eğitimi için kulüplerden para talep etmeyeceğiz. Federasyon karşılayacak. Daha sonra ise bu hocaların sigortalarını kulüplerin ödemesini isteyeceğiz ve net ücretlerini ise 6 ay boyunca federasyon olarak biz ödeyeceğiz. Altyapı konusunda kulüp olarak Antalyaspor’un ayrı bir vizyonu ve misyonu var. Ancak tüm kulüplerimizi altyapı organizasyonu olarak aynı noktaya getirmemiz gerekiyor. Bir kulüp çok aşağıda bir kulüp çok yukarıda olmaz. Bir orkestrasyon yapıp Futbol Federasyonu’nun da bu orkestranın şefi olması lazım. Orkestra şefi olmazsa ne olur. Çıkan ses kulaklarımızı tırmalar, ortaya bir kakafoni çıkar. Biz herkesin hoşuna gidecek bir melodi oluşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Daha önce Trabzonspor, Bitexen Giresunspor, 1461 Trabzon, Altınordu ve Galatasaray kulüplerini ziyaret eden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Futbol Akademileri projesi kapsamındaki incelemelerine Süper Lig'in diğer kulüplerine yapacağı ziyaretlerle devam edecek.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.