DOLAR 32,2811 0.04%
EURO 34,9768 -0.07%
ALTIN 2.447,610,07
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Michelin'in Yenilikçi Pilot Lastiği, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) Tarafından Onaylandı
  • Haber Optik
  • Magazin
  • Michelin'in Yenilikçi Pilot Lastiği, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) Tarafından Onaylandı

Michelin'in Yenilikçi Pilot Lastiği, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) Tarafından Onaylandı

ABONE OL
Nisan 29, 2024 11:11
Michelin'in Yenilikçi Pilot Lastiği, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) Tarafından Onaylandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mobilite alanında öncü şirketlerden biri olan Michelin, her yıl düzenlediği “Uluslararası Medya Günü” organizasyonunu bu sene de gerçekleştirdi. Organizasyon kapsamında Michelin, sosyal ve toplumsal uyumu teşvik edecek büyük yeniliklerini duyurdu. Michelin’in yenilikçi teknolojilerle tasarlanan ve 16 Kasım 2023’te Federal Havacılık İdaresi (FAA) onayı alan Michelin Pilot lastiği, Genel Havacılık kategorisinde üstün bir performans standardı belirleyerek dikkatleri üzerine çekti. Organizasyonda bu devrim niteliğindeki lastiğin artık Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) tarafından da tanınan bir sertifikasyona sahip olduğu duyuruldu.

İleri Düzey Araştırma ve Geliştirmenin Bir Sonucu

Yenilikçi teknolojilerle tasarlanan Michelin Pilot lastiği, genişletilmiş ürün yelpazesiyle piyasada bulunan birçok uçakta kullanılabilecek 9 farklı referansla sunuluyor. Michelin Grubu, bu lastiğin olağanüstü direnç ve dayanıklılık sunarak ileri düzey araştırma ve geliştirmenin bir ürünü olduğunun altını çizerken Genel Havacılık pazarında yeni bir dönemin kapılarını araladığını belirtiyor. Michelin, havacılık sektörüne yönelik bu önemli adımıyla, güvenilirlik ve performans konusunda sektördeki liderliğini bir kez daha kanıtlıyor.

Michelin Pilot: Dayanıklılık ve Performansın Öncüsü

Michelin’in yenilikçi Pilot lastiği, olağanüstü dayanıklılığa sahip bir yapıyla dikkat çekiyor. Lastiğin derin diş yapısı, Lastik ömrünü iyileştirerek daha uzun süreli kullanım sağlıyor. Yenilikçi üretim süreci sayesinde mükemmel dayanıklılığı ve düzenli aşınmayı garanti ediyor. Bu özellikler, Pilot lastiğinin yüzde 21 daha derin bir diş derinliğine sahip olmasıyla destekleniyor. 

Michelin Pilot lastiği, uzun süreli ve dört mevsim koruma sunmak üzere ozon ve UV ışınlarına karşı dirençli olarak tasarlandı. Lastik sırtında dört yerine iki oluk olması, zeminle temas halindeki kauçuk miktarını artırarak aşınma oranını azaltıyor. Derin ve geniş oluklar, suda kızaklamayakarşı direnç sağlayarak ıslak zeminde fren mesafesini optimize ediyor ve pilotlara optimum konfor ve denge sunuyor. Şu anda 9 ebatta mevcut olan Michelin Pilot lastiği, piyasada bulunan birçok uçakta kullanılabiliyor.

Michelin Pilot Lastiği Genel Havacılık Pazarı İçin Yeni Bir Referans

Michelin Aircraft Pazarlama ve İletişim Başkan Yardımcısı Alicia Teillot, “FAA tarafından onaylanmasının ve 2023 yılında Kuzey Amerika pazarında başarılı bir lansmanının ardından, bu lastiğin artık Avrupa Ajansı tarafından da sertifikalandırılmış olması bizi son derece mutlu ediyor. Dayanıklılık, ömür ve performans açısından özelliklerinin yanı sıra çok geniş bir ürün yelpazesinde bulunabilmesi, Michelin Pilot lastiğini Genel Havacılık pazarı için yeni lastik referansı haline getiriyor” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.