DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye'nin en görkemli bisiklet yarışı masalsı parkurunda Antalya'dan başlıyor
  • Haber Optik
  • Ekonomi
  • Türkiye'nin en görkemli bisiklet yarışı masalsı parkurunda Antalya'dan başlıyor

Türkiye'nin en görkemli bisiklet yarışı masalsı parkurunda Antalya'dan başlıyor

ABONE OL
Nisan 20, 2024 14:20
Türkiye'nin en görkemli bisiklet yarışı masalsı parkurunda Antalya'dan başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’dan Kemer ve Kaş’a, Fethiye’den, Marmaris’e, Bodrum’dan Kuşadası’na, Manisa’dan (Spil Dağı), Çeşme ve İzmir’e ardından İstanbul’a dev organizasyonu ile Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olan 59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu dünyaca ünlü bisikletçilere masalsı parkurunda 14 ülkeden 25 takım, 175 bisikletçi yaklaşık 2.000 kişilik dev organizasyona 21-28 Nisan tarihleri arasında Turkuaz rekabete ev sahipliği yapmak için hazır…

 

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 59. yılında 21-28 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek. 

 

Türkiye’nin en uzun soluklu ve en prestijli yol bisikleti yarışı Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun basın toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mehmet Tuncer, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ile Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Metin Cengiz katılımıyla Antalya’da gerçekleştirildi. Basın toplantısına aynı zamanda Türk takımlarını temsilen başarılı sporcular Batuhan Özgür, Mustafa Tarakçı, Burak Abay ve Tahir Buğra Yiğit katılım sağladı. Yarış öncesi TUR’da geçirdikleri deneyimlerden bahseden sporcular, 8 gün 8 etap boyunca klasman için birinciliği için mücadele edecek. 

 

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu: “Sayın Valim, Sayın Cumhurbaşkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdür’üm, değerli medya mensupları ve Cavendish, hepiniz hoş geldiniz şerefler verdiniz. Biz uzun yıllardır bu heyecanı yaşıyoruz. Bugün farklı bir heyecan var, Antalya’nın merkezinde bu TUR’u başlatıyoruz. Antalya 17 tane ulusal ve uluslararası organizasyon ve dünya şampiyonasında atletizm organizasyonuna imza atıyor. Antalya spor kentinde Sayın Vali’mize Teşekkür ediyoruz. Bu kadim ve değerli şehirden başlıyoruz. Dünyaya tanıtılacak en iyi ülkeyiz ve bisiklet turuyla bu güzellikleri dünyaya tanıtıyoruz. TUR bisiklet kültürünün tanıtımın ve bisiklet kültürünün gelişiminde çok önemi bir organizasyon. 2008’den bu yana bisiklete binen insan sayısını istatistiksel olarak görüyoruz. 5-6 kişiyle başlayan yarışlarımız 1.500-2.000 kişiye ulaştı. Bisiklet ulaşım aracı dışında bir yaşam biçimi spor ve kültür haline geldi. Ülkemizde bisikletin seyri değişiyor. Dünyada birçok ülkede en çok madalya verilen spor dalı bisiklet. Veledromda madalya alma hedefiyle yola çıkıyoruz. Olimpiyata gitme hedefiyle başladığımız yolda 2028 ve 2032’de veledromda madalya almak istiyoruz. Ülkemize 4 tane Türk bisiklet takımımız oldu. Bunları medyayla beraber yaptık. Medya, bisikleti 59 yıldır ülkemize sevdiriyor. Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’a TUR’u himayelerine aldığı için teşekkür ediyoruz. Veledromu ülkemize kazandırdık. Gençlik ve Spor Bakanı’mız Osman Aşkın Bak’a teşekkür ediyoruz. Kendisinin talimatlarıyla sporu herkese yayıyoruz. Valililerimize teşekkür ediyoruz. Tüm paydaşları ve güvenlik güçleriyle bize destek oluyorlar. Bundan sonra world tour hedefiyle yola devam ediyoruz. Bisiklet turizmi konusunda ülkemiz farklı bir noktaya geliyor. Bisiklet turizminden gelir sağlamaya başladık. Kültür ve Turizm Bakanı’mız Mehmet Nuri Ersoy’a, Turizm Geliştirme Ajansı’na, Sağlık Bakanlığı’mıza, medya mensuplarına ve TUR’da emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Antalya Valisi Hulusi Şahin: “Hoş geldiniz. Bugün Antalya’da bu hafta sonu 17’nin üzerinde organizasyon yapıyoruz. Dünya takımlar yürüyüş şampiyonası. Türkiye’de yapılan organizasyon içerisinde ülkemize verilen en yüksek kota bu spora veriliyor. Yarın yarışacaklar. Ayrıca 59.su düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun da başlangıcını ve ilk 2 etabını burada yapmaktan büyük gurur duyuyoruz. 8 etapta Akdeniz, Ege ve Marmara’nın güzelliklerini tüm dünyaya canlı yayınlarla duyuracağız. Bisiklet amatör bir spor olmasının yanında bir doğa aktivitesi. Türkiye’deki herkese bisiklet sporunu sevdirmede büyük rol oynadı. Şehirlerimizde bisiklet parkurları arttı. Şu an Antalya’da bisiklet turizmi en önemli gelir dalı. Turizm dostu otel sayısı da artıyor. Bu kış birçok bisiklet takımını ağırladık. Yıl boyunca Antalya’da birçok bisiklet etkinliği oluyor ve dünyaya Antalya’yı tanıtıyor. Antalya’ya sadece bisiklet yollarını ve rotalarını görmeye turistler gelmeye başladı. Antalya’nın tüm güzellikleriyle buluşacağız. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Cumhurbaşkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mehmet Tuncer: “Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu 59. Kez organize etmekten mutluluk duyuyoruz. Bisiklet hayatımızın her yerinde bulunuyor. Çevre olayları, iklim değişikliği gibi konularda farkındalık yaratmak amacıyla bisiklet sporunun yer alıyor. 1966 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı himayesi altında düzenlenen Tour of Türkiye, tanıtım açısından çok önemli bir yere sahip. Vatandaş, valilik ve belediyelerimizle organizasyonumuz için iş birliklerimizi sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ülkemizin en büyük destek alan organizasyonlarından biridir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın spora ve sporcuya verdiği değerin bir göstergesi olarak düzenlenmeye devam ediyor. Farklı ülkelerden bir araya gelen sporcular aynı amaç doğrultusunda bisiklet turumuz da yarışarak sporun insanlığın evrensel dili olduğunu gösteriyor. Sözlerime son verirken TUR2024’e katılan tüm bisikletçilere şimdiden başarılar diliyorum.”

 

 

Başak Koç ve Sarper Günsal’ın sunumuyla gerçekleştirilen basın toplantısının açılışı motivasyon filmiyle gerçekleştirildi. TUR 2024’ün tanıtım filmiyle devam eden toplantıda Tour of Türkiye Yarış Direktörü Mutlu Erçevik, parkurları tanıttı. Sporcuların 8 gün boyunca kazanmak için mücadele edeceği kupanın tanıtımı yapılarak hikayesi anlatıldı. Lider formaların ve takımların tanıtımıyla devam eden toplantı, Artistik Bisiklet Dünya Şampiyonu Viola Brand ve Dünyaca Ünlü Bisikletçi Mark Cavendish’in sahneye davet edilmesiyle devam etti.

 

Toplantının sonunda Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mehmet Tuncer’e, Antalya Valisi Hulusi Şahin’e ve Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu’na teşekkür plaketlerini takdim etti.

 

Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) Avrupa Turları takviminde yer alan ve Türkiye’nin “ProSeries” kategorisindeki tek bisiklet yarışı olan 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, dünyaca ünlü profesyonel takım ve sporcuların katılımıyla 21 Nisan 2024 Pazar günü Antalya’dan başlayıp 28 Nisan 2024 Pazar günü İstanbul’da sona erecek. 

 

1963 yılında Marmara Turu olarak başlayan, 1965 yılında uluslararası nitelik kazanarak 1966 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı himayelerine alınan, Türk bisikletinin gelişimine katkı sağlayan ve dünya bisikletinde önemli bir yeri ve marka değeri olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (TUR), dünyaca ünlü bisiklet takımlarını Türkiye’nin doğal ve tarihi güzellikleri içinde ağırlamaya devam ediyor. 

 

Dünyaca ünlü takımlara ve bisikletçilere ev sahipliği yapacak 8 etaplı organizasyonda, bisikletçiler Antalya’dan İstanbul’a 8 günde 1.188 kilometre mesafe boyunca pedal basacak. TRT Spor ve Eurosport’tan canlı yayınlanacak, bant yayınlar ve özel içeriklerle yaklaşık 5 kıtada, 190 ülkede, 13 dilde 700 milyon haneye ulaşacak organizasyon, 100’e yakın yerli-yabancı medya mensubu da yerinde takip edecek. 

 

23 Nisan’da çocuklara bisiklet hediyesi…

 

TUR 2024’ün 3. Etabı Fethiye-Marmaris’te çocukları eğlenceli aktiviteler bekliyor. 9-12 yaş aralığındaki çocuklara yeşil mayo sponsoru Mosso Bisiklet tarafından 59 adet bisiklet hediye edilecek.

 

TUR 2024’ün ilk pedalı Antalya’da saat 10.25’te dönecek

 

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun dünyanın dört bir yanından gelen bisikletçilerden oluşan masalsı parkuru, sekiz gün sürecek serüven için 21 Nisan Pazar günü Antalya Düden Parkı’ndan saat 10’de start alacak.

 

8 gün boyunca bazı yollar trafiğe kapalı olacak

 

Antalya’dan başlayacak yarış, Kemer, Kaş, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Kuşadası, Manisa ve Çeşme’den geçerek İzmir’e gelecek.   Buradan İstanbul’a taşınan profesyonel bisikletçiler, finişi Sultanahmet Meydanı’nda yapacak.

 

Dünyadaki bisiklet sporu takipçilerinin gözünü çevireceği yarış, her gün Türkiye’nin farklı ve önemli turizm merkezlerinden birine uğrayacak. Büyük bir kafilenin hareket edeceği TUR 2024 süresi boyunca birçok yolda trafik akışına izin verilmeyecek.

 

TUR 2024 Parkuru

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu; 8 gün, 8 etapta; Antalya’dan Kemer ve Kaş’a, Fethiye’den, Marmaris’e, Bodrum’dan Kuşadası’na, Manisa ve İzmir ardından İstanbul’a uzanacak. Güzergâh boyunca dünyaca ünlü pedalların mücadelesine sahne olunurken, 7. Etap sonunda takımların İzmir’den İstanbul’a havayolu ile transferinin ardından İstanbul etabı ile sona erecek. 

 

Dünya yıldızlarının parladığı TUR olarak bilinen, sprint ve tırmanış ustası bisikletçilerin üst düzey rekabetinin nefesleri keseceği 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 2024 parkuru şu şekilde olacak: 

 

ETAP BİLGİLERİ – START/FINISH SAATLERİ:

  Etap                                                                        Tarih                     Mesafe                  İmza Töreni    Start      Tahmini Finish  

  1. Etap  Antalya-Antalya                                        21 Nisan               134,7 km            08:55-10:10     10:25     13:10
  2. Etap   Kemer- Kalkan (Kaş)                               22 Nisan               190,6 km              09:45-11:00     11:15     15:53
  3. Etap   Fethiye-Marmaris                                     23 Nisan               156 km                  10:45-12:00     12:15     16:04
  4. Etap  Marmaris-Bodrum                                    24 Nisan               137,9 km              11:15-12:30     12:45     16:08     
  5. Etap   Bodrum-Kuşadası                                    25 Nisan               177,9 km              10:40  11:25     11:40     16:02
  6. Etap   Kuşadası-Manisa (Spil Dağı)                26 Nisan               160,1 km              10:15  11:30     11:45     15:51
  7. Etap   Çeşme-İzmir (Karşkıyaka)                     27 Nisan               125,4 km              10:00  11:15     11:30     14:09
  8. Etap  İstanbul – İstanbul                                   28 Nisan               105.4 km              09:30  10:45     11:00     13:07

 

 

ETAPLAR START VE FINISH NOKTALARI:

 

   Etap                                                                   Start                                                     Finish 

  1. Etap    Antalya-Antalya                                  Düden Park                                         Atatürk Parkı
  2. Etap    Kemer-Kalkan (Kaş)                          Kemer Saat Kulesi                             Kalkan 
  3. Etap    Fethiye-Marmaris                                 Fethiye Uğur Mumcu Parkı             Marmaris Abdi İpekçi Park              
  4. Etap    Marmaris-Bodrum                               Ulusal Egemenlik Cad.                    Bodrum Avenue AVM                       
  5. Etap    Bodrum-Kuşadası                                                Bodrum Belediyesi                                               Kuşadası Marina                    
  6. Etap    Kuşadası-Manisa (Spil Dağı)               Kuşadası Marina                                Manisa Spil Dağı
  7. Etap    Çeşme-İzmir (Karşkıyaka)                       Çeşme Kalesi Önü                                               Karşıyaka Cemal Gürsel Caddesi
  8. Etap    İstanbul-İstanbul                                Beşiktaş Meydanı                              Sultanahmet Meydanı

 

 

TUR 2024 Katılan Takımlar

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na katılacak takımlar:

Takımın Adı                                                                                  Kategorisi                                       Ülkesi 

  1. BORA – HANSGROHE                                                         World Tour Team                           Almanya
  2. DSM-FİRMENİCH                                                                World Tour Team                           Hollanda
  3. ALPECIN-DECEUNINCK                                                   World Tour Team                           Belçika
  4. ASTANA QAZAQSTAN TEAM                                           World Tour Team                           Kazakistan
  5. Q36.5 PRO CYCLING TEAM                                            ProTeam                                            İsviçre
  6. CAJA RURAL-SEGUROS RGA                                         ProTeam                                            İspanya 
  7. TEAM POLTI KOMETA                                                         ProTeam                                            İtalya
  8. BURGOS-BH                                                                          ProTeam                                            İspanya
  9. VF GROUP-BARDIANI CSF- FAIZANE                         ProTeam                                            İtalya
  10. BINGOAL WB                                                                         ProTeam                                            Belçika 
  11. CORRATEC VINI FANTINI                                                 ProTeam                                            İtalya
  12. TDT-UNIBET                                                                            ProTeam                                            Hollanda 
  13. TEAM NOVO NORDISK                                                      ProTeam                                            ABD
  14. TERENGGANU POLYGON                                                Continental Team                         Malezya
  15. CHINA GLORY – MENTECH                                             Continental Team                         Çin
  16. TARTELETTO – ISOREX                                                       Continental Team                         Belçika
  17. BIKE AID                                                                                    Continental Team                         Almanya
  18. BEYKOZ BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ                          Continental Team                         Türkiye
  19. REMBE PRO CYCLING TEAM SAUERLAND              Continental Team                         Almanya
  20. SAKARYA BB PRO TEAM                                                    Continental Team                         Türkiye
  21. KINAN RACİNG TEAM                                                        Continental Team                         Japonya
  22. ADRİA MOBİL                                                                         Continental Team                         Slovenya
  23. MAZOWSZE SERCE POLSKİ                                            Continental Team                         Polonya
  24. SPOR TOTO CYCLING TEAM                                           Continental Team                         Türkiye
  25. KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE SPOR                      Continental Team                         Türkiye

 

TRT Spor ve Eurosport Tour of Türkiye’yi canlı olarak yayımlayacak

Hem karadan hem de uçak ve helikopterlerle havadan çekimi yapılarak takip edilen, 8 gün boyunca 2 saatin üzerinde süreyle ulusal ve uluslararası kanallarda canlı yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, canlı ve banttan yayınlar ile dünya genelinde geniş bir erişim ağına ulaşmakta, bisiklet sporunun gelişmesine ve televizyon yayınları yoluyla Türkiye’nin turizm tanıtımına ve Türkiye markasına katkı sağlıyor. 

 

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 2024 yılında da her yıl olduğu gibi Eurosport ve TRT Spor’dan canlı yayınlanacak. Ayrıca yüzlerce televizyon kanalı ve medya kuruluşunun yakından takip edeceği yarış, yayınlanacak özel içeriklerle birlikte en uzak coğrafyalarda bile yakından takip edilecek. Ülkemizin en önemli spor tanıtım güçlerinden biri olan 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, böylece 8 gün boyunca dünya bisikletinin gündeminde en üst sıralarda yer alacak.  

 

Dev Organizasyona Kurumsal Destekçileri, Yerel Yönetimler ve Sponsorlar Güç Alacak

 

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından gerçekleştirilecek 59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ana sponsoru Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve “Powered By” konumlaması ile Türk Hava Yolları olacak. Co-sponsor MOSSO, bisiklet sektörünü temsilen TUR’a değer katacak. MOSSO, 23 Nisan’da Fethiye-Marmaris etabında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda TUR’un 59. Yılında 59 bisiklet hediyesi ile çocukların bisiklet hayallerini gerçekleştirecek. Shimano, nötral servis hizmeti ile büyük yarışa teknik destek verecek. Üst düzey rekabete sahne olacak organizasyona TRT, Lig Radyo ve Radyo D medya sponsorları olarak TUR’a güç verecek. 

 

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun kurumsal destekçileri; T.C. İçişleri Bakanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Valilikler, kolluk güçleri, Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri organizasyonun üst düzey güvenlik önlemleriyle gerçekleşmesi için tüm teşkilatları ile imkanlarını seferber edecek. Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire Başkanlığı ve Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü “Güvenli Bisiklet” parkuru ile çocuklara bisiklet kullanımını öğretirken farkındalık değeri katacak.

 

Dünyaca ünlü yıldız bisikletçilerin üst düzey rekabeti ve heyecanı ile geçtiği illerde ve bölgelerde dev konvoyun ilham veren etkisi ile ülkemizde bisiklet sporunu ve kültürünü geliştirmeye destek olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 21-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Antalya’dan İstanbul’a göz kamaştıran parkurda Türkiye’nin doğal ve tarihi güzelliklerini Eurosport ve TRT Spor ekranlarında dünyaya tanıtacak. 

 

Dünya Yıldızları Lider Mayolar için kıyasıya mücadele edecek

 

TUR 2024’te pedal basan bisikletçiler, 4 lider mayoyu giymek için pelotonda yarışacak.

 

Ege ve Akdeniz sahillerinden ilham alan, dünyada Türk rengi olarak nam salmış turkuaz, Spor Toto sponsorluğunda genel klasman lideri sporcu tarafından gururla taşınacak. 

 

Yaşamı ve doğayı temsil eden yeşil, MOSSO Bisiklet sponsorluğunda 8 gün boyunca TUR’un en iyi sprinterlerinin zafer mücadelelerine eşlik edecek.

Cesaret, tutku ve gücün simgesi kırmızı, Turkish Airlines sponsorluğu ile TUR boyunca tırmanış kapılarında en yüksek puanı alan sporcunun başarısını onurlandıracak. Türkiye Güzellikleri primi lideri sporcu Türk kültüründe “cennetin rengi” olarak geçen beyaz forma ile cennet ülke göndermesine Türkiye markası ile vurgu yapacak.

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 8 günde, 8 etapta, 1.188 kilometrelik yolun sonu, kürsünün lideri Turkuaz formanın kazananı olacak.

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun resmi sosyal medya hesapları ve web sitesinde güncel içerikler ile TUR haberleri kitlelere erişecek

Bisiklet tutkusunun, kültürünün, kullanımının artması, performans bisikletlerimizin başarıları, uluslararası organizasyonların verdiği motivasyon ve medyanın katkıları ile erişimi yükselen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, resmi sosyal medya hesapları ve web sitesi ile üst düzey mücadelenin heyecanını; TUR öncesinde, sırasında ve sonrasında güncel içeriklerle takipçilerine sunacak.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.