DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

20. Akbank Kısa Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan söyleşisine yoğun ilgi
  • Haber Optik
  • Teknoloji
  • 20. Akbank Kısa Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan söyleşisine yoğun ilgi

20. Akbank Kısa Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan söyleşisine yoğun ilgi

ABONE OL
Mart 27, 2024 13:20
20. Akbank Kısa Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan söyleşisine yoğun ilgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sinemaseverlerin ve sinema sektörünün buluşma noktası olan
 20. Akbank Kısa Film Festivali’nin özel konuğu Nuri Bilge Ceylan’ın Akbank Sanat binasındaki söyleşisine sinemaseverler yoğun ilgi gösterdi. Yönetmen, deneyimlerini paylaştı ve genç katılımcıların sorularını yanıtladı.

Sinemaseverlerin ve sinema sektörünün buluşma noktası olan Akbank Kısa Film Festivali, sinema sanatı için kısa filmin öncü rolünün bilinciyle, bu alanda etkin bir platform oluşturmak üzere yoğun programıyla devam ediyor.  

Akbank Sanat binasında sinemaseverler Nuri Bilge Ceylan’ın ilk kısa filmi ‘Koza’yı izledi. Film seyri sonrası Nuri Bilge Ceylan, Festival Direktörü Selim Evci yönetiminde kariyerine dair deneyimlerini aktardığı bir söyleşi gerçekleştirildi. Ceylan konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı, filmlerine dair önemli anekdotlar paylaştı.

Yönetmen, genç meslektaşlarına “Kendinizi fırlatacaksınız, korka korka yapacaksınız. Öğrenmenin en iyi yolu hata yapmak. Biz nasıl yaşamamız gerektiğini hep sinemadan öğrendik” diyerek cesaret verdi.

 

20. Akbank Kısa Film Festivali, 4 Nisan’a kadar Akbank Sanat’ta, Moda Sahnesi’nde ve çevrimiçi gösterimlerle devam edecek. Gelecek söyleşiler ve etkinliklere dair detaylı bilgi için filmonline.akbanksanat.com ve akbanksanat.com adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.