DOLAR 32,5940 0.36%
EURO 34,7807 0.03%
ALTIN 2.496,820,51
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde

VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde

ABONE OL
Mart 1, 2023 20:30
VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son Avrupa Şampiyonu VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi play-off turu ikinci maçında Polonya temsilcisi LKS Commercecon LODZ’u set vermeden mağlup ederek çeyrek finale adını yazdırdı.

Sarı-siyahlılar maç öncesindeki seremoniye, “Yaralarımızı beraber saracağız. Geçmiş olsun Türkiye’m” yazılı pankartla çıktı

5 şampiyonlukla CEV Şampiyonlar Ligi tarihinin en çok zafer kazanan takımı olan son şampiyon VakıfBank, play-off turu ikinci maçında LKS Commercecon LODZ’u konuk etti. Polonya’daki ilk mücadeleyi 3-0 kazanan sarı-siyahlılar rakibine İstanbul’da da set vermedi ve çeyrek finale yükseldi.

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra ilk kez VakıfBank Spor Sarayı’na çıkan sarı-siyahlılar maçtan önce yapılan saygı duruşunda, “Yaralarımızı beraber saracağız. Geçmiş olsun Türkiye’m” yazılı pankart açtı. Tribünler, Türk bayrakları ve depremden etkilenen illerimizin kartonetleri ile saygı duruşunda bulunurken; seremonide VakıfBank’ın milli orta oyuncusu Zehra Güneş, depremde hayatını kaybeden Rasus Kimya Hatay Voleybol Gençlik ve Spor Kulübü oyuncusu Ceren Topal’ın isminin yazılı olduğu formayı giydi. Maç sonunda ise VakıfBank oyuncuları ve teknik ekibi deprem bölgesinden gelen genç seyircilerle buluştu.

Tüm bilet geliri depremzedeler için kullanılacak olan mücadelenin ilk setinde Paola Egonu 8 sayı kaydederken; VakıfBank 25-23’lük skorla 1-0 öne geçti. Büyük bir çekişmeye sahne olan ikinci seti 28-26 hanesine yazdıran sarı-siyahlılar durumu 2-0’a getirdi. Son seti de 25-23 alan VakıfBank mücadeleyi set vermeden kazandı.

VakıfBank’ta Paola Egonu 16 sayılık performansıyla karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçilirken; Kara Bajema 13, Chiaka Ogbogu 8 sayı kaydetti.

Zehra Güneş: “Umarın Ceren bir yerlerden beni görüyordur ve birazcık da olsa mutlu olmuştur”

Karşılaşmanın ardından konuşan Zehra Güneş, “Ülkemizde yaşadığımız felaketin üzüntüsünü hala yaşıyoruz. Bizim için şu anda sahaya çıkmak kolay değil ancak kazanarak bizi takip edenleri mutlu etmek istedik. Bugün Hatay’da yaşamını yitiren Ceren’in formasıyla sahaya çıkmak istedim. Ceren’in “Hayalim Zehra Güneş olmak” açıklamasını bu şekilde öğrenmek hem hayatımda aldığım en üzücü hem de en gurur duyduğum yorumlardan biri oldu. Keşke tanışabilseydik. Umarım bir yerlerden beni görüyordur ve birazcık da olsa mutlu olmuştur” dedi.

VakıfBank sıradaki maçında Misli.com Sultanlar Ligi’nde derbi mücadelesine çıkacak. VakıfBank – Eczacıbaşı Dynavit maçı 4 Mart Cumartesi 15.00’te başlayacak.

VAKIFBANK – LKS COMMERCECON LODZ: 3-0

SALON: VakıfBank Spor Sarayı

HAKEMLER: Tibor Halasz, Benone Visan

VAKIFBANK: Buket Gülübay, Gabi, Zehra Güneş, Paola Egonu, Kara Bajema, Chiaka Ogbogu, Ayça Aykaç (L), Derya Cebecioğlu

LKS COMMERCECON LODZ: Kamila Witkowska, Valentina Diouf, Zuzanna Gorecka, Alessandra Gryka, Roberta Ratkzke, Lana Scuka, Paulina Maj-Erwardrt (L), Anastasiia Hryshchuk 

SETLER: 25-23, 28-26, 25-23

SET SÜRELERİ: 29’, 36’, 26’ 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.