DOLAR 32,3297 0.24%
EURO 35,0672 -0.18%
ALTIN 2.295,850,82
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türküler, depremde yaşamını yitirenler anısına seslendirildi

Türküler, depremde yaşamını yitirenler anısına seslendirildi

ABONE OL
Mayıs 31, 2023 11:30
Türküler, depremde yaşamını yitirenler anısına seslendirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şef Ali Hikmet Gökçen yönetiminde sahneye çıkan Gaziemir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun konserinde, 10 ilde yıkımlara neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenler türkülerle anıldı. 

Gaziemir Belediyesi kursiyerlerinden oluşan Gaziemir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, yılsonu konserinde seyirciyle buluştu. Şef Ali Hikmet Gökçen’in yönettiği konserde sahneye çıkmanın heyecanını yaşayan müzik topluluğu, koro ve solo türküler seslendirerek müzikseverlerin gönlünü çalmayı başardı, seyirciden tam not aldı. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Belediye Başkanı Halil Arda’nın da katıldığı konserde, 10 ilde yıkımlara neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenler anısına türküler seslendirildi. Salonu dolduran Gaziemirliler, koronun türküleriyle duygu dolu anlar yaşadı. Konser, koronun “Maraş’tan bir haber geldi” türküsünü seslendirmesiyle sona erdi.

“Mücadeleye devam edeceğiz”
Konser sonunda sahneye çıkarak Şef Ali Hikmet Gökçen’e anı objesi takdim eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Ülkemizin yaşadığı deprem felaketinde yitirdiğimiz 50 bin 783 canımızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Her biri profesyonel sanatçıları aratmayan koristlerimizi kutluyor, Şefimiz Ali Hikmet Gökçen’e teşekkür ediyorum. Kültür, sanat ve sporla gelişen bir Gaziemir dedik ve 4 yıldır çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Kültür sanata destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
Seçim sonuçlarına değinen Başkan Arda, “Bu ülkenin kaderini bu ülkeden göçenler ve bu ülkeye göçenler belirledi.  Biz bunu hak etmiyoruz. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan asla ayrılmayacağız. Mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.