DOLAR 32,3298 0.24%
EURO 35,0924 -0.12%
ALTIN 2.286,430,40
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Thodex’te şimdi ne olacak? Mağdurlar parasını alabilecek mi

Thodex’te şimdi ne olacak? Mağdurlar parasını alabilecek mi

ABONE OL
Eylül 1, 2022 11:07
Thodex’te şimdi ne olacak? Mağdurlar parasını alabilecek mi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Thodex'in Kurucusu Faruk Fatih Özer, Arnavutluk’ta yakalandı. 356 milyonluk vurgunda yaklaşık 2 bin mağdur şimdi ne olacağını merak ediyor. Bazı mağdurlar ise parasını geri alma umuduyla tekrardan dolandırılıyor. Peki mağdurlar kaybettikleri paralarını geri alabilecekler mi? Almak için ne yapmalılar? Bundan sonraki süreçte neler olacak? 

 

‘İade edilmesini bekliyoruz’

Kırmızı bültenle aranan Faruk Fatih Özer’in Türkiye’ye iadesini değerlendiren Avukat Cem Duman, “Arnavutluk ile Türkiye arasında 15 Mart 1995 tarihinde imzalanan ‘Türkiye Cumhuriyeti ile Arnavutluk Cumhuriyeti Arasında Hukuki, Ticari ve Cezai Konularda Adli Yardımlaşma Sözleşmesi’ halen geçerliliğini korumaktadır. İş bu sözleşmenin 34. maddesi ve devamında suçluların iadesi konusuna yer verilmiştir. Dolayısıyla şartların oluştuğunu gözeterek Arnavutluk’un Faruk Fatih Özer’i Türkiye’ye iade edeceğini düşünüyoruz” dedi.

 

Paralar bulunamayabilir

Peki mağdurlar kaybettikleri paralarını geri alabilecekler mi? Konuyla ilgili ise Duman, “Mağdurların alacaklarını değerlendirmek gerekirse şayet mağdurlara ait paralar Faruk Fatih Özer’in elinde olması ya da takip edilebilir nitelikte aktarım olması halinde iş bu paralara devlet tarafından el konulabilecektir. Ancak genellikle suçtan elde edilen gelir kaçırılmakta ve el konulmasını engelleyecek çeşitli aktarımlar gerçekleştirildiğinden mağdurların paraları bulunamamaktadır” diye konuştu.

 

‘Zararı giderirse cezası düşer’

Mağdurların izlemesi gereken yollar hakkında bilgi veren Duman, “Thodex mağdurları öncelikle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmalıdır.  Şayet Faruk Fatih Özer, Türk Ceza Kanunu’nda düzenlenen etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isterse mağdurların zararını gidererek cezasında 1/2‘den 2/3’e kadar indirim alabilecektir” ifadelerini kullandı.

 

‘Dava açabilirsiniz’

Faruk Fatih Özer’in hakkında ceza davası açılması ve hapis cezası alması halinde mağdurların alacaklarına kavuşamayacaklarına dikkat çeken Duman “Tahsil kabiliyeti olacağını düşünmemekle birlikte mağdurlar paralarını geri alabilmek için suç duyurusunda bulunabilir, alacak miktarına göre Tüketici Hakem Heyetlerine başvurabilirler veya Tüketici Mahkemelerinde dava açabilirler. Bir diğer yol ise Thodex aleyhine icra takibi başlatmaktır. Şayet şirket tarafından icra takibine itiraz edilirse yine dava yoluna gitmek gereklidir” dedi.

 

‘Bir daha dolandırılmayın’

Mağdurların tekrar dolandırılmaması için de uyarılarda bulunan Duman, şunları söyledi: “Daha önce defalarca kez gördüğümüz üzere mağdurlar paralarını alabilmek adına hiçbir vasfı olmayan kişilere başvurmakta ve tekrar dolandırılmaktadırlar. Dolayısıyla, mağdurlar mağduriyetlerini gidermek için şahsen yahut avukat vesilesiyle hukuki işlemlere başlamalarını ve üçüncü kişilere güvenmemelerini tavsiye etmekteyiz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.