DOLAR 32,3453 0.28%
EURO 35,1263 -0.05%
ALTIN 2.309,791,44
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Teksüt ihracat yaptığı ülke sayısını 37’ye çıkardı

Teksüt ihracat yaptığı ülke sayısını 37’ye çıkardı

ABONE OL
Eylül 6, 2022 08:20
Teksüt ihracat yaptığı ülke sayısını 37’ye çıkardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Teksüt peynir yolu Japonya’dan İngiltere’ye kadar uzanıyor 

 

İhracatını düzenli olarak arttıran Teksüt, ürün gönderdiği ülke sayısını 37’ye çıkardı. İhracat yelpazesini Asya’da Singapur, Japonya ve Çin’e; Avrupa’da ise İngiltere, Danimarka, İsveç ve İsviçre’ye kadar genişletti. Teksüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Özmen, Japonya’ya beyaz peynir, labne ve çeçil peyniri, Çin’e ise mozeralla ve üçgen peyniri sattıklarını söyledi.

 

Süt ve peynir çeşitlerini 37 ülkeye ihraç eden, Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, ihracat haritasını en fazla ülkenin yer aldığı noktaya getirdi. İhracatına 1997 yılında ilk kez Amerika Birleşik Devletleri’ne ürün göndererek başlayan Teksüt, daha sonra ihracat yelpazesine 8 bin 500 kilometrelik mesafesiyle ülkemize yine çok uzak bir ülke olan Japonya’yı sonrasında da Çin’i dahil etmişti.  

 

Teksüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Özmen, “İhracatımızın sürekli ve düzenli olarak büyümesi ve yeni ülkelerin ihracat yelpazimize katılması için çalışıyoruz. Avrupa’ya, Amerika’ya, Ortadoğu ve Asya ülkelerine düzenli bir şekilde ürünlerimizi satıyoruz. 2021 yılında önce Japonya’ya sonrada Çin’e ihracata başladık. Bu sene belirlediğimiz ihracat hedeflerine ulaşıyoruz, 2021 yılı başında 23 ülkeye ihracat yaparken bu sayı yıl içinde önce 28’e yükseldi. Bugün itibariyle ise 4 kıtada 37 ülkeye ulaşmış bulunuyoruz. Bu çerçevede ciromuzun yüzde 15’ini ihracattan sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.  

 

Hem yerel hem de dünyanın tanıdığı lezzetler  

Mert Özmen, “Uzakdoğu’da daha önce Tayvan’a ürün gönderiyorduk, sonra Singapur ve Japonya’yı Teksüt lezzetiyle tanıştırdık. Yaygın bir peynir kültürüne sahip olmayan Singapur’a ise labne, lor, süzme peyniri ve dil, çecil, Antep gibi yerel peynirler gönderiyoruz. Japonya’ya beyaz peynir, labne, kaşar peyniri ve yöresel peynir çeşitleri ile toplam 8 kalem ürün ihraç ediyoruz. Avrupa’nın en ucunda İngiltere ve Danimarka’da dahil olmak üzere yöresel lezzetlerimizi dünyanın farklı ülkelerine Teksüt kalitesiyle ulaştırıyoruz.” dedi.  

 

Teksüt, hangi ülkelerde tüketiliyor?

Teksüt, süt ve süt ürünlerini; Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Avusturya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Belçika, Danimarka, İsveç, Kosova, Libya, Kuveyt, Irak, Azerbaycan, Türkmenistan, Moritanya, Tanzanya, Singapur, Japonya, Filistin, Çin, Tayland, Gürcistan, Hong Kong, Mısır, Bahreyn, Ürdün, Lübnan, İsrail, Katar, Fas, Güney Kore, Somali, Afganistan, Tacikistan, İsviçre ve Dubai.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.