DOLAR 32,5898 0.35%
EURO 34,8461 0.3%
ALTIN 2.495,110,44
BITCOIN %
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SEO’NUN YILDIZI SESLİ MAKALELER

SEO’NUN YILDIZI SESLİ MAKALELER

ABONE OL
Eylül 6, 2022 12:44
SEO’NUN YILDIZI SESLİ MAKALELER
0

BEĞENDİM

ABONE OL

RV Yazılım Teknolojileri, marka ve işletmeler için SEO çalışmaları yürütmeye devam ediyor. Google algoritması sürekli kendini güncelleyerek yeni trendleri yakından takip ediyoruz. Yükselişte olan sesli makaleler, ileriki zamanlar da SEO çalışmalarında önemli bir konuma gelecek. Gelin SEO’nun yeni yıldızı olan sesli makaleleri inceleyelim.

 

Sesli Makale (Sesli İçerik) Nedir?

Sesli makaleler birçok insan için bilinmeyen bir alan. Peki sesli makale nedir? Dediğinizi duyar gibiyim. Günümüzde insanlar durmaksızın yoğun tempolarda çalışıyorlar. Dünyanın gündeminden geri kalmak istemeyen insanlar zamana karşı yarış içerisine giriyorlar. İlginizi çekecek içerikler için zaman yaratmak hiçte kolay değil. Tek sorun zaman da değil, telefonlar üzerinden uzun yazılar okumak oldukça zor. Bu durumda sesli içerikler, podcastler, kısa haber içerikleri yayınlayan uygulamalar her geçen saniye de normal makale yazılarına göre öne çıkıp, yükselmeye başladılar.

Google ise insanların yönelimine cevap veren platformlar arasında. Gelecekte yazılı içerikler yerini sesli içeriklere bırakabilir. Sesli makaleler yoğun tempoda çalışan insanlar ve uzun yolculuklar yapan insanlar için oldukça cazip bir içerik türü olarak gözlemlendi.

 

Sesli Makale (Sesli İçerik) Avantajları

Marka sahibiyseniz ve sesli içerikler üretiyorsanız milyonlarca kullanıcısı olan Spotify, Google Podcast gibi bilinen kanallarda kendinizi gösterip, yükseltebilirsiniz. Potansiyel sahibi olan müşterilerinizle doğrudan pazarlama yaparak gücünüzü de artırabilirsiniz. Google’ın sağladığı desteğinde artması bekleniyor.

Boş zamanlarınızı değerlendirmek için zengin alternatifler sunar. Görsele veya videoya odaklanmadan, kulaklığınızı takarak hem dinleyip hem de işlerinize devam edebilir keyifli vakit geçirebilirsiniz. Telefonlarınızın pil ömrünü ve internet kullanımınızdan da tasarruf etmiş olursunuz.

Sesli içeriklerde klavye kullanımına son! Basit bir mikrofonla iyi bir içerik hazırlayabilirsiniz…

Yazmak yerine konuşarak gerçekleştirdiğiniz için hızınızın daha çok artması mümkün. Böylelikle zamandan da tasarruf etmiş oluyorsunuz.

Normal zamanlar da hazırladığınız uzun içeriklerden daha da uzun içerikler çıkarabilirsiniz.

Sesli makaleler, normal makaleler gibi dikkat etmemiz gereken bazı kurallar var.

Düzgün ve akıcı bir diksiyon, anlaşılabilir ve tane tane konuşma.

 

Google’ın Sesli Makale (Sesli İçerik) Desteği

Medyanın zihni dinç ve uyanık olması bu tür içerikleri cazip kılıyor. Her geçen gün popülerliği de artıyor. İnsanların alışkanlıklarına uyum sağlaması ve SEO’ya hitap etmesiyle birçok firma bu yükselişi dikkate alarak geleceğe hazırlık yapıyor.

Google, mikrofonunuzu kullanarak siz kullanıcılarına sesli makale oluşturmanıza destek sağlıyor. Sesle makale yazma komutlarının gelişmiş olması, doküman biçimlendirme, tablo düzenleme, metin seçme ve sesle sonlandırma vb. özellikleri bulunmaktadır. Google kullanıcılarına sunuyor.

 

RV Yazılım Teknolojileri Denizli’de SEO, SEO Tabanlı Web Tasarım, Grafik Tasarım, Sosyal Medya Hesap Yönetimi ve Post Hazırlama gibi pek çok alanda markanızın bütün ihtiyaçlarına cevap vermeye devam ediyoruz. Siz de sanal dünyanın olanaklarından faydalanarak markanızı büyütmek ve kazancınızı katlamak istiyorsanız, yerinizi almayı unutmayın.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.