DOLAR 32,3810 0.12%
EURO 35,1050 -0.08%
ALTIN 2.325,120,27
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ovacık’ta festival heyecanı başlıyor!

Ovacık’ta festival heyecanı başlıyor!

ABONE OL
Eylül 6, 2022 10:10
Ovacık’ta festival heyecanı başlıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çeşme’nin ‘En İyi Kavunu’ ve ‘En İyi Sakız Koyunu’nun seçileceği Ovacık Sakız Koyunu ve Kavunu Festivali’nin 7’incisi bu yıl 10-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başkan Oran, “Birbirinden renkli görüntülerin olacağı Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivalimize tüm İzmirli hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.

 

10-11 Eylül’de Ovacık’ta gerçekleştirilecek festivalde karakteristik bir tür olan Sakız ve Kaçeli Koyununu yaşatmak, yetiştirici sayısını arttırmanın yanı sıra endemik türler olan kavun, sakız ağacı, beyaz soğanı, karakılçık buğdayı, kekik gibi yerli tohumların korunması ve gelecek kuşaklara sağlıklı gıdanın ulaşması amaçlanıyor. 

 

Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali bu yıl 10-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Tarıma en uygun alanların ve üretimin gerçekleştirildiği Ovacık’ta, Çeşme Kavunu ile bölgeye has nesli tükenmekte olan Sakız ve Kaçeli Koyunu cinslerini yaşatmak amacıyla düzenlenen festivalde Çeşme’nin yöresel değerlerinin öne çıkarılması hedefleniyor.

 

“En iyi Çeşme kavunu” seçilecek

10 Eylül Cumartesi günü halk oyunları gösterisi ile başlayacak festivalde lezzeti ve kendine has aroması ile ünlü, coğrafi işaretli ürün olarak tescillenen ‘En İyi Çeşme Kavunu’ yarışması yapılacak. Kadın efeler zeybek gösterisinin ardından Ovacık köy halkının Zeybek gösterisi ile devam edecek festivalde Ovacık Kavunu, Ovacık Ekmeği ve Ovacık Kelle Peyniri ikram edilecek.  

 

Sakız Koyunu yarışması yapılacak

11 Eylül Pazar günü gerçekleşecek Kortejin ardından Halk Oyunları gösterisi ve Ovacık köy halkının oynayacağı Ovacık Zeybeği gösterisi yer alacak.

 

Festivalin ikinci gününde karakteristik bir tür olan Sakız Koyununu yaşatmak amacıyla “En İyi Sakız Koyunu” yarışması düzenlenecek. ‘En İyi Sakız Koçu’, ‘En İyi Sakız Koyunu’, ‘En İyi Erkek Toklu’, ‘En İyi Dişi Toklu’ olmak üzere 4 kategori altında düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödül verecek. 

 

“Mavi ve yeşili birleştiren Ovacık’ı dünyaya tanıtacağız”

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme’nin sadece denizi, güneşi ve kumu ile değil, aynı zamanda tarım kenti olma özelliği ile de dünya turizminde yer alacağına vurgu yaparak “Ovacık verimli toprakları ve tarım yapılan ovaları ile Çeşmemizin kıymetlisi. Üzüm bağları, enginarı, kavun tarlaları ile mavi ile yeşili birleştiren Ovacık’ta bu sene Tarım ve Sakız Koyunu Festivali’nin 7’incisini düzenliyoruz. Coğrafi işaretli ürünümüz olan kavunumuzu, karakteristik bir değer olan, “Padişah adaklığı” olarak da bilinen Sakız Koyunu’nun en çok yetiştiği bölgemiz Ovacık’ı dünyaya tanıtacağız. Birbirinden renkli görüntülerin olacağı Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivalimize tüm İzmirli hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.