DOLAR 32,3134 0.19%
EURO 35,0904 -0.16%
ALTIN 2.278,940,07
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur'dan İş Dünyasına; “Yapılandırma Fırsatını Değerlendirin"
  • Haber Optik
  • Magazin
  • MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur'dan İş Dünyasına; “Yapılandırma Fırsatını Değerlendirin"

MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur'dan İş Dünyasına; “Yapılandırma Fırsatını Değerlendirin"

ABONE OL
Mayıs 16, 2023 13:50
MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur'dan İş Dünyasına; “Yapılandırma Fırsatını Değerlendirin"
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi, Mayıs ayı DOST MECLİSİ toplantısında “7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Programa İzmir Vergi Dairesi Başkanı Ömer Alanlı konuk olarak katılarak MÜSİAD üyelerine bilgilendirmede bulundu.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur, “Türkiye’de ve Dünya’da çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Tüm dünyada, ekonomiden sosyal yaşama, dış politikadan güvenliğe kadar, her alanda olağandışı gelişmeler yaşanmaktadır. Türkiye, son 20 yılda ekonomiden sosyal hayata, ulaştırmadan enerjiye, dış politikadan milli savunmaya kadar, birçok alanda çok büyük ilerlemeler göstermiştir.

 

MÜSİAD İzmir olarak, şehrimizde birçok sosyal sorumluluk projelerine öncülük etmekteyiz. Bizi biz yapan değerlerimizi yaşatmaya, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye, ekonomimizin yerelde lokomotif gücü olmaya gayret ediyoruz” dedi.

 

YAPILANDIRMA ÇOK AVANTAJLAR SAĞLIYOR

 

Üyeleri bilgilendirmeye yönelik aylık Dost Meclisi toplantılarına devam edeceklerini söyleyen Temur, “7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunla ilgili Vergi Dairesi Başkanımızdan bilgilendirme alacağımız bu toplantımızda, yapılandırmanın hem devletimiz, hem milletimiz için, istihdamdan üretime, yatırımdan ihracata varıncaya kadar birçok alanda faydalı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

31 MAYIS’A KADAR FIRSATI KAÇIRMAYALIM

 

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Ömer Alanlı, yapılandırma kanunundan yararlanmak isteyenlerin, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar ilgili idareye başvuruda bulunmaları gerektiğini vurgulayarak, 7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun hakkında bilgiler verdi.

 

Yapılandırma Kanunu ile çeşitli alanlarda yapılan düzenlemelerle toplumun her kesimine hitap eden imkanlar olduğunu ifade eden Alanlı, “Bu kapsamdaki borçların neler olduğunu, kesinleşmiş vergi ve vergi cezası borcu bulunan mükelleflere getirilen Kanun kapsamındaki idari para cezalarına yönelik ödeme kolaylıklarının kaçırılmayacak fırsatlar içerdiğini görüyoruz. Borçları ödeme kolaylığı, taksit seçeneği, indirim uygulanması, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi, KDV, ÖTV gibi tüm vergiler bu Kanuna göre yapılandırılabilecek. Yapılandırma kaçırılmayacak fırsatlar içeriyor, bundan istifade edelim” diye konuştu.

 

Programın sonunda sunumundan ve katılımından dolayı İzmir Vergi Dairesi Başkanı Ömer Alanlı’ya teşekkür eden MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur, hediye takdim etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.