DOLAR 32,3316 0.24%
EURO 35,0950 -0.11%
ALTIN 2.297,260,88
BITCOIN 22916341,28%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milletvekili Sındır, “9 Eylül hürriyettir. 100 yıldır gurur ve onur günümüz olmuştur. Kutlu olsun”
  • Haber Optik
  • Gündem
  • Milletvekili Sındır, “9 Eylül hürriyettir. 100 yıldır gurur ve onur günümüz olmuştur. Kutlu olsun”

Milletvekili Sındır, “9 Eylül hürriyettir. 100 yıldır gurur ve onur günümüz olmuştur. Kutlu olsun”

ABONE OL
Eylül 9, 2022 11:00
Milletvekili Sındır, “9 Eylül hürriyettir. 100 yıldır gurur ve onur günümüz olmuştur. Kutlu olsun”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü, CHP’nin kuruluşunun 99’uncu yılı sebebiyle yazılı açıklama yayınladı.

 

Sındır; “9 Eylül azim, kararlılık ve fedakarlık ile sürdürülen kurtuluş savaşının kazanıldığı, Anadolu için esaretin bittiği gurur ve onur günüdür. İşgalle Anadolu’nun ortasına sıkışan sınırlarımızı ‘İlk hedefiniz Akdeniz’ diyerek yeniden denizlerle buluşturan ve İzmir dağlarında çiçekler açtıranlara, minnettarız. 9 Eylül kutlu olsun” dedi.

 

“ATA'SINA, CUMHURİYET’İNE BAĞLILIĞIYLA AKILLARA KAZINMIŞ TOPRAKLAR”

İzmir’in işgal edilişinin Anadolu’nun en ücra köşelerine kadar derinden hissedildiğini, İzmir işgalinin bağımsızlık ateşini tüm yurtta körüklediğini ifade eden Milletvekili Sındır, “15 Mayıs 1919’da emperyalizm tarafından bin yıllardan gelen Anadolu’muzun kadim tek yürek olma kültürünün kalbine hançer saplandı. Bu acı, 1. Dünya savaşında verdiğimiz canların, döktüğümüz gözyaşlarının üzerine yaramıza tuz bastı. Lakin; İzmir’de Hasan Tahsin tarafından sıkılan ilk kurşun ve 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan o tarihin en büyük hürriyet yolculuğu bir Milletin küllerinden doğuşunu olanca sesiyle tüm dünyaya haykırdı. İzmir, işgalcilere ilk kurşunun sıkıldığı, bağımsızlığa giden yolda noktanın konulduğu; Ata'sına, Cumhuriyet’ine bağlılığıyla akıllara kazınmış topraklardır. 1922 yılının 9 Eylül’ünün verdiği heyecandan tam 100 yıl sonra bugün de o coşkudan ve o heyecandan hiç bir şey kaybetmedik” dedi.

 

“9 EYLÜL ASLA KAYBOLMAYACAK TARİH!”

9 Eylül’ün asla kaybolmayacak tarihi bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek sözlerine devam Sındır, “9 Eylül 1922 tarihi sadece düşmanla değil yoklukla, kıtlıkla ve işbirlikçilerle de savaşan bir milletin bağımsızlığına olan inancının zaferle taçlandığı gündür. 9 Eylül sadece Anadolu’nun değil mazlum milletlerin de kurtuluşuna giden yolun başlangıcıdır. 9 Eylül 1922, Anadolu’da emperyalizmin diz çöktüğü, azim, kararlılık ve fedakarlık ile sürdürülen kurtuluş savaşının kazanıldığı, Anadolu için esaretin bittiği gündür.  Minnettarız, 450 km mesafeyi yılmadan yorulmadan ve hiç durmadan katedip 9 Eylül’de hem İzmir’imizin hem de tüm yurdumuzun kurtuluşunu sağlayanlara. Minnettarız, 3 yıl 4 ay 24 gün süren işgal karanlığından, canlarını hiçe sayarak İzmir’imizi kurtaranlara. Minnettarız, işgalle Anadolu’nun ortasına sıkışan sınırlarımızı ‘İlk hedefiniz Akdeniz’ diyerek yeniden denizlerle buluşturan ve İzmir dağlarında çiçekler açtıranlara. 9 Eylül asla kaybolmayacak tarih, emperyalizmin ve taşeronlarının Anadolu'dan atıldıkları gündür.

 

9 Eylül hürriyettir. 100 yıldır gurur ve onur günümüz olmuştur” dedi.

 

“9 EYLÜL KURTULUŞ VE KURULUŞ GÜNÜMÜZ”

Açıklamasında CHP’nin kuruluşunun 99. Yılına da vurgu yapan sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: “Kuvayi Milliye’nin devamı olan partimiz, bir asırlık tarihiyle çağdaşlığın, devrimlerin ve demokrasinin mimarı olmuştur. Kimsenin şüphesi olmasın ki; yüzyıldır dimdik ayakta duran Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetimizin temel ilke ve devrimlerini sarsan, kurucu değerleri ortadan kaldırmak için rejimi değiştiren, demokrasi ve insan haklarını yok sayan karanlık zihniyete ilk seçimlerde son verecektir. Devrim kazanımlarımızı yaşatma ve yüceltme mücadelesinden asla geri adım atmayan partimizin; laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlılığıyla, milletimizin de yegane güvencesidir. 9 Eylül kurtuluş ve kuruluş günümüzdür. Kutlu Olsun.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.