DOLAR 32,3310 0.24%
EURO 35,0949 -0.12%
ALTIN 2.299,870,99
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Memleketimden İnsan Manzaraları Lüleburgaz'a geliyor!

Memleketimden İnsan Manzaraları Lüleburgaz'a geliyor!

ABONE OL
Mart 24, 2023 13:50
Memleketimden İnsan Manzaraları Lüleburgaz'a geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lüleburgaz Belediyesi 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri kapsamında Rutkay Aziz’in yönetmenliğini yaptığı “Memleketimden İnsan Manzaraları” ile Lüleburgazlı sanatçıların yer aldığı “Kuvayi Milliye Destanı” oyunlarını izleyiciyle buluşturacak. Kuvayi Milliye Destanı” 27 Mart’ta, “Memleketimden İnsan Manzaraları” oyunu da 29 Mart’ta LYSA’da sahnelenecek.

Lüleburgaz Belediyesi 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri çerçevesinde birbirinden güzel iki oyunla sanatseverlerle LYSA’da buluşuyor. İlk olarak 27 Mart saat 20.30’da Lüleburgazlı sanatçıların sahneleyeceği Nazım Hikmet’in ölümsüz eseri Kuvayi Milliye Destanı seyirciyle buluşacak. LYSA’da gerçekleşecek etkinlikler 29 Mart’ta Rutkay Aziz’in yönetmenliğini yaptığı yine Nazım Hikmet’in bir diğer ölümsüz eseri “Memleketimden İnsan Manzaraları” oyunuyla taçlanacak. Ücretsiz olacak oyunlar saat 21.00’de Cahit Irgat Salonu’nda sahnelenecek.

Rutkay Aziz yeniden LYSA’da

Yakın bir zaman önce 1984 – Büyük Gözaltı oyunuyla LYSA’da izleyiciyle buluşan Türkiye’nin yetiştirdiği değerlerden biri olan Rutkay Aziz Memleketimden İnsan Manzaraları oyunuyla LYSA’ya yeniden geliyor. Rutkay Aziz’in hem yönettiği hem de oynadığı oyun 1939’da Haydarpaşa basamaklarında başlayan, işsizlik, açlık ve savaş gibi hem ülke hem dünya sorunlarını tartışarak yarınlara umutla bakan hikayenin anlatıldığı Memleketimden İnsan Manzaraları oyunuyla seyircisiyle buluşuyor. Müzikte Cahit Berkay, afiş tasarımında Savaş Dinçel, dekor tasarımında Barış Dinçel, yönetmen yardımcılığında Andaç Sayın, efekte Hakan Özipek, ışıkta Mahmut Özdemir’in olduğu oyunun oyuncu kadrosu ise şöyle: Rutkay Aziz, Taner Barlas, Levend Yılmaz, Levent Ülgen, Özcan Alpar, Ebru Saçar, Ekin Aksu, L. Can Bulut, Enes Sarı, Hale Algabri, Öykü Eraslan.

Kuvayi Milliye Destanı’na yoğun ilgi

Bu yıl ilki 18 Mart’ta sahnelenen Kuvayi Milliye Destanı ise yoğun ilgi üzerine 27 Mart saat 20.30’da LYSA’da tekrar sahnelenecek. Yönetmenliğini Utku Çorbacı’nın yaptığı tiyatro oyununun oyuncu kadrosunda ise Berrin Akbulut, Binnur Dinç, Eylül Yıldıran, Sara Kaplan, Selda İtak, Yaren Karagöz, Egemen Göksu ve Lüleburgaz Belediyesi Gençlik Korusu yer alacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.