DOLAR 32,3441 0.19%
EURO 35,1193 -0.2%
ALTIN 2.238,41-0,21
BITCOIN 2048805-6,87%
İstanbul
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mackolik, Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı

Mackolik, Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı

ABONE OL
Ocak 26, 2023 13:20
Mackolik, Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin en büyük dijital spor markası Mackolik İnternet Hizmetleri Ticaret A.Ş.’nin halka arzı yatırımcıların yoğun ilgisiyle tamamlandı. Mackolik, gerçekleştirilen gong töreninin ardından Borsa İstanbul’da MACKO koduyla işlem görmeye başladı. 

 

21 yıllık tecrübesiyle Türkiye’nin en büyük dijital spor markası olan Mackolik, düzenlenen gong töreni ile Borsa İstanbul’da MACKO koduyla işlem görmeye başladı. 

Türkiye’de 9,9 milyon, Match en Direct’le Fransa’da 4,8 milyon aylık kullanıcıya ulaşan, ülkemizin en büyük dijital spor markası Mackolik’in halka arzına yatırımcılar yoğun ilgi gösterirken, 678.726 yatırımcıya dağıtılan taleplerin toplamı, halka arz edilen payların 31,5 katına ulaştı. 

Bireyselde ise eşit dağıtım yöntemi uygulanmakla birlikte yoğun katılımla 18 kat talep toplandı. Halka arz süreci İnfo Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum aracılığıyla gerçekleştirilmişti.

323 milyon TL halka arz geliri

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun törende yaptığı konuşmada, “Geniş bir kullanıcı kitlesine hizmet veren, ülkemizde tanınır bir dijital marka haline gelen Mackolik’i Borsamızda görmekten mutluyuz. Mackolik, 323 milyon TL halka arz geliriyle başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir. Halka arza 680 bin yatırımcı katılmıştır. Bu halka arzda emeği geçen şirketimizin değerli yöneticilerine ve aracı kurumumuza teşekkür ediyorum. Mackolik’e Borsamız ailesine hoş geldiniz diyorum. Bu başarılı halka arzın, sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Mackolik, her sene dağıtılabilir karın en az yüzde 50’sini dağıtacak

Mackolik Genel Müdürü Emre Uğurlu gong töreninde yaptığı konuşmada, “Mackolik’i dünyanın en önemli dijital spor markalarından biri haline getirme global vizyonuyla faaliyetlerimize devam ediyoruz. Sürekli kar eden bir firma olarak, her sene dağıtılabilir karın en az yüzde 50’sini dağıtacağız ve yüz binlerce yeni ortağımızı da mutlu etmek için çok çalışacağız.” dedi.

Yerli bir ekip ve global vizyonumuzla hareket ediyoruz 

Mackolik’in Türkiye’den çıkmış en büyük dijital projelerden biri olduğunu belirten Uğurlu, “Özellikle hafta sonları milyonlarca sporsever tarafından kullanılmaktayız. Fransa’da aynı işi yapan ülkenin en büyük markalardan birini yönetiyoruz. Hem rakamsal hem de finansal anlamda büyümeye devam ediyoruz. Ürün anlamında da oldukça kaliteli bir iş yaptığımızı söyleyebilirim. Geçtiğimiz dönemde yurt dışına satılan Mackolik’i geri alarak bu markayı dünyanın en büyüklerinden biri haline getirmek gibi global bir vizyona sahip olduğumuzun altını çizmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mackolik Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Ensari, “Başta Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun olmak üzere, tüm Borsa İstanbul çalışanlarına Mackolik’in halka arzında gösterdikleri yoğun çabadan dolayı teşekkürlerimi sunarım. Bu halka arz sürecinde İnfo Yatırım Menkul Değerler’le omuz omuza çalıştık, kendilerine de ayrıca teşekkür ederim. İstanbul Portföy yönetimi olarak para ve sermaye piyasalarında 11 senedir liderliğimizi sürdürüyoruz. Son dönemde de girişim sermayesi tarafında önemli yatırımlarımız var. Hedefimiz, hep doğru yatırımı yaparak ülkemizden bir dünya markasının çıkmasına aracılık etmek. Sağlık, yenilenebilir enerji, spor, medya ve eğlence sektörlerinde çok ciddi yatırımlarımız bulunmakta. Bugün, 45 milyar TL’lik bir büyüklük yönetiyoruz, bunun 6 milyar TL’ye yakını girişim sermayesi tarafında yer alıyor. Kısa sürede Türkiye’den bir unicorn çıkarmak istiyoruz. Bunun en büyük adaylarından biri Mackolik.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.