DOLAR 32,3417 0.24%
EURO 35,1656 0%
ALTIN 2.303,081,14
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi “perde” dedi!

Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi “perde” dedi!

ABONE OL
Ekim 3, 2022 11:20
Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi “perde” dedi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lüleburgaz’ın ve Trakya bölgesinin en modern sanat yapılarından biri olan Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi perde dedi. Oyunun ardından konuşan Başkan Gerenli, “Kentler sanat üretir anlayışıyla, sanatın aydınlattığı yoldan bir an olsun ayrılmayacağız” dedi.

 

Akademiler kenti Lüleburgaz’ın ve Trakya’nın en modern yapılarından biri olan, ortaya koyacağı çalışmalarla kentin sanat dönüşümüne ivme kazandırması beklenen Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi, yönetmenliğini Utku Çorbacı’nın yaptığı “Şehir Büyüyor” oyunuyla perde dedi. Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Lüleburgaz Şubesi tarafından düzenlenen oyun büyük ilgi gördü.

 

“Sanatın aydınlattığı yoldan ayrılmayacağız”

 

Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği oyun sonrası konuşan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, “Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademimiz'de değerli Utku Çorbacı'nın "Şehir Büyüyor" oyunuyla  ilk kez "perde" demenin heyecanını yaşadık.  Kentler sanat üretir anlayışıyla, sanatın aydınlattığı yoldan bir an olsun ayrılmayacağız” dedi.

 

Oyunun hikayesi!

 

Kosova 1977 doğumlu Arnavut asıllı Yeton Neziray bu oyununda Avrupa'nın ayrımcılığa maruz en büyük topluluğu olan Çingeneler'in sorunlarını Almanya'dan Kosova'ya zorla gönderilmiş bir Çingene ailesinin başından geçen gerçek trajik bir olay üzerinden sahneye taşıyor. Bu trajik öykü nahif çocuksu eğlence dolu bir atmosferle acı sert bir taşlama arasında gidip gelen kara mizahla anlatılıyor. Kosova kenti yeni kapitalist düzenin getirdiği vahşi saldırgan bir ortamda büyümektedir. İnşaat faaliyetinde kazaya uğrayan küçük Çingene kızı sağlık hizmetinden yararlandırılmaz aile Almanya'ya gidebilmek için başvurduğu Alman Konsolosluğundan ise Nazi dönemi faşist Alman tavrı ile kapı dışarı edilir.

 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.