DOLAR 32,3459 0.28%
EURO 35,1379 -0.02%
ALTIN 2.309,381,41
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kızılay Eski Genel Müdürü Ömer Taşlı Ebediyete Uğurlandı

Kızılay Eski Genel Müdürü Ömer Taşlı Ebediyete Uğurlandı

ABONE OL
Eylül 26, 2022 16:50
Kızılay Eski Genel Müdürü Ömer Taşlı Ebediyete Uğurlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kızılay’da 1988-2013 yılları arasında çalışan ve görev süresinin son dokuz yılında Genel Müdürlük görevini yürüten Ömer Taşlı son yolculuğuna uğurlandı. Tacikistan’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Ömer Taşlı’nın naaşı İstanbul’a getirilirken burada Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, Genel Müdür İbrahim Altan ve Kızılaycılar tarafından karşılandı. Taşlının naaşı ilk olarak Düzce Afet Merkezi’ne getirildi. Ardından Konuralp ilçesinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanında toprağa verildi.

 

“Bir projeden diğerine koşmayı arzu ederdi”

Ömrünü ihtiyaç sahiplerine destek olmak için adayan, 1988 ve 2013 yılları arasında Kızılay'a farklı kademelerde hizmet eden ve son olarak 2003 ile 2013 yıllarında Genel Müdürlük görevini yürüten Kızılay’ın eski Genel Müdürü Ömer Taşlı ebediyete uğurlandı. İnsani yardım çalışması için bulunduğu Tacikistan’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Ömer Taşlı’nın naaşı sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı’na getirildi. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Genel Müdür Dr. İbrahim Altan ile Kızılaycıların karşıladığı naaş, omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu. Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık burada yaptığı açıklamada, “Tacikistan'da bir insanı yardım projesi çerçevesinde bulunduğu sırada geçirdiği kalp krizi soncu vefat etti. Kızılay bünyesinde çalıştığı sürece kurumun geliştirilmesi, reorganizasyonu başta olmak üzere Somali operasyonu, Marmara Depremi gibi insanı açıdan büyük krizlerin planlayıcı, uygulayıcısı gibi çok farklı noktalarda çalıştı. Çok tez canlı, çok hızlı sonuç almak isterdi. Bir projeden diğerine koşmayı arzu ederdi. Kızılay'dan ayrıldıktan sonra Hilal İslam Komitesi adına altında uluslararası yapının bölge koordinatörlüğünü yapıyordu. Kaybı bizi derinden üzmüştür. Bütün Kızılaycıların anılarında mutlaka Ömer Taşlı ile ilgili güzel bir anı vardır. Milletimizin başı sağ olsun” diye konuştu. 

 

“İyilik Dervişi Memleketine Geldi”

Taşlı’nın naaşı daha sonra Düzce’deki Kızılay Afet Müdahale Merkezine getirildi. Buradaki cenaze töreninde konuşan Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, “Bugün üzüntülü, kederli bir gündeyiz. Kendisine yakıştırdığı uygun gördüğü bir sıfatı vardı “iyilik dervişi” diye. O iyilik dervişi, bütün coğrafyayı dolaştı, buraya geldi, emek verdiği bu görmüş olduğumuz alanların kurulması için gayret sarfettiği memleketine geldi. Biz Kızılaycılar olarak onun emanetine, onun bıraktıklarına sahip çıkıyor ve büyütüyoruz. Peygamber efendimizin bir tavsiyesi var: “Kim bir iyi yol açarsa o iyi yoldan gidenlerin de sevabı ona yazılır” diye. Bizim onun yaptığı işlerden bol bol sevap alacağımıza olan inancımız tamdır” dedi.

 

Kızılay’ın eski Genel Başkanlarından Tekin Küçükali de Merhum Genel Müdür Ömer taşlının bitmez bir enerjiyle insani yardım çalışmalarında görev aldığını belirterek “Üzüntümüz çok büyük” diye konuştu. 

 

Ömer Taşlı ‘nın naaşı burada yapılan törenin ardından Konuralp ilçesine getirilerek ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra aile kabristanında toprağa verildi. 

 

Ömer Taşlı Kimdir

1962 yılında Düzce'de doğan Ömer Taşlı ilköğretimi de burada okudu. Kızılay ile tanışması ilköğretim yıllarına kadar uzanan Taşlı’nın okulunda Kızılay Koluna dâhil olması ile başladı. Ortaokulun ardından lise eğitimini Bilecik’te yatılı olarak kazandığı Ertuğrul Gazi Lisesinde tamamladı. Lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamlayan Taşlı 1983-1986 yılları arasında İstanbul Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini “Ortadoğu’ya süper güçlerin etkisi” teziyle bitirdi. Taşlı profesyonel Kızılay hayatına 1988 yılında Uluslararası İlişkiler departmanında uzman olarak başladı. Uluslararası operasyonlarda uzman ve yönetici olarak aktif yer alan Taşlı yeri geldi İgman dağında sırtında un taşıdı yeri geldi Pencap vadisindeydi, Darfur’daydı. Filistin’de engellerle karşılaşmasına rağmen yine oradaydı. Bosna’da insanlık için oradaydı. 1991 Körfez Savaşı’nda sınır bölgesinde ve Kuzey Irak ta görev yaptı. Endonezya, Pakistan, Balkanlar, Etiyopya, Darfur, Somali ve Arakan insani yardım operasyonlarını bizzat yönetti. Yurtiçi ve Yurt dışında meydana gelen özellikle 1999 Marmara Depremi, Dinar Depremi, İran Bam ve Van Depremlerinde uzman ve yönetici olarak yardım çalışmalarını yürüttü. Taşlı, 2004-2013 yıllarında Türk Kızılay Genel Müdürü olarak görev yaptı. Görev süresi boyunca özellikle uluslararası alanda Kızılay'ın operasyonel gücünün gelişmesine önemli katkıları oldu. Türkiye’nin Afet haritasını çıkarılmasında çalışan Taşlı Kızılay’daki afet yapılanmasına öncülük ederek Afet Operasyon Merkezi ve Bölge Afet Müdahale Merkezlerini kurdu. Afetlerde Psikososyal destek hizmetlerini başlattı.2013 yılında 26 yıllık profesyonel Kızılay hayatını Genel Müdür olarak tamamlayıp emekliye ayrılan Taşlı ardından Uluslararası Hilal İslam Komitesi’nde çalışmaya başladı. Kızılay ile olan bağını Kızılay Gönüllüsü olarak sürdürdü. Taşlı, son olarak Uluslararası Hilal İslam Komitesi Kuzey Asya ve Avrupa Bölge Temsilcisi olarak görev yapıyordu. Taşlı, evli ve 2 çocuk babasıydı. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.