DOLAR 32,5425 0%
EURO 35,0178 0.49%
ALTIN 2.434,660,49
BITCOIN 2078162-4,01%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kadın Spor Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kadın Spor Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

ABONE OL
Ekim 3, 2022 18:06
Kadın Spor Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalıdır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadın Spor Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kadın spor ayakkabı, çoğunlukla görünümü, renkleri göz önünde bulundurularak tercih edilmektedir. Ancak, ayak ve omurga sağlığı için özellikle spor ayakkabı seçimi çok önemlidir. Özellikle yıpranmış spor ayakkabılar, duruşu da olumsuz etkiler. Zaman içerisinde spor ayakkabıların yıpranması, çok şikâyet edilen bir durumdur. Kullanıma bağlı olarak çoğunlukla topuklar ve yan tarafları yıpranacaktır. Yıpranan topuğun her yeri eşit olmaz ve açılı hale gelir. Bu da atılan her adımı değiştirir ve bacak, sırt bölgelerinde ağrıya neden olur.

Koşu ayakkabıları yıpranmış görünümü olmadan, gayet iyi durumda görünürken de ağrıya sebep olabilmektedir. Bunun sebebi ise ilk zamanlardaki kapasitelerini kaybetmeleridir. Koşu ayakkabılarını değiştirme zamanları her 350 ila 500 mil’dir. Bir yaşından daha eski olan koşu ayakkabıları, nem ve ısıya maruz kaldığında tabanda değişiklikler meydana getirir. Bunlar, ağrıya neden olacak değişikliklerdir. Koşu ayakkabıları, sadece koşmak için saklanmalıdır. Bu şekilde kullanım, ayakkabının ömrünü uzatacaktır. Yürüyüş için ise eski koşu ayakkabılarını kullanabilirsiniz.

Spor ayakkabı seçimi yaparken, farklı ayakkabılar için farklı faktörleri göz önünde bulundurun:

  • Koşu Ayakkabıları

Dört tür koşu ayakkabısı bulunur; hareket kontrolü, denge, nötr/yastıklama ve minimalist olarak açıklanır. Ayakkabı denediğinizde hemen rahat hissetmelisiniz. Deneme için doğru ayak numarasına sahip kalıp ile ayakkabıyı giyin ve birkaç adım atın.

Kort sporları için söz konusu spora özel bir ayakkabı, koşu ayakkabısından çok daha iyidir. Çünkü çok daha fazla destek sağlayacaktır.

Hangi Spor Ayakkabılar Tercih Edilmeli?

Spor ayakkabının biçimi kadar, seçilen ayakkabının kalitesi de önem taşır. Özellikle ayağı kavrayan, bilinen bir kalitede spor ayakkabı, daha sağlıklı bir seçim olacaktır. Bilekli sneaker olarak bilinen ayak bileği hizasında spor ayakkabılar, kolay hareket desteği sağlar. Hangi ayakkabıyı alacağınıza karar veremiyorsanız, Jordan ayakkabı modellerinden yana seçim yapabilirsiniz. Birçok renk seçeneği de bulunan Jordan ayakkabılar hem koşu hem de yürüyüş için modellere sahiptir.

Spor ayakkabı seçiminizi kullanım amacına göre yapmanız size yarar sağlayacaktır. Örneğin; akşamları basket potası çevresinde zaman geçirmeyi, basketbolu seviyorsanız, basketbol ayakkabısı almalısınız. Bunun dışında alacağınız spor ayakkabı bağcıklı ise bu noktada dikkat etmeniz gereken bir konu daha var demektir:

Ayakkabılarınızın bağcıklarını bağlamak ve çözmek için her seferinde zaman ayırın

Ayakkabınız, ayağınıza tam oturduğu zaman, kaymadan ayağınızın bir uzantısı olarak hareket eder. Ve böylece en iyi şekilde verim alırsınız. Ayakkabılarınızı çözmeden çıkarmanız, ayakkabıda bulunan desteğin çok daha hızlı bir şekilde bozulmasına neden olacaktır.

Bayan spor ayakkabı alırken bildiğiniz güvenilir satış noktaları ve çevrimiçi alışveriş sitelerinden almanız önemlidir. Bu şekilde aldığınız markanın orijinal olduğundan emin olursunuz.

Şık ve Rahat Kadın Spor Ayakkabı Modelleri

Her mevsimde rahatlığına düşkün kişiler tarafından spor ayakkabı tercih edilebilir. Özellikle tempo içeren günlerde ayak ağrıları yaşamamak adına özgürce hareket edebilmek için spor ayakkabılar, oldukça uygun tercihlerdir. İlgili ürünler, başta spor kombinleriyle eşleştirilir. Spor giyimden klasik takım elbiselere kadar geniş bir seçim imkânı mevcuttur. Birçok spor ayakkabı, bağcıklı şekilde tasarlanırken cırtcırtlı modellerin de varlığı söz konusudur. Güne pratik ve beraberinde rahat bir şekilde başlamak adına spor ayakkabıları son derece idealdir.

Kadın spor ayakkabı modelleri de oldukça geniş seçeneklere sahiptir. Taban tasarımından bilek kesimlerine kadar birçok farklı model yer alıyor. Modern bir tasarıma sahip olmak için yüksek bileğe sahip modeller tercih edilebiliyor. Kısa bilekliklerin ise hareket alanını genişlettiği biliniyor. Kadınlar için özel olarak tasarlanan spor ayakkabı modelleri, rahatlık ve şıklığın buluştuğu ender ürünlerden birisidir. Yüksek taban ve kalıp özelliklerine sahip olan modeller, konfor açısından oldukça önemlidir. Ayrıca ayak yapısına göre de ayakkabıların çeşitlendiğini söyleyelim.

Spor ayakkabı seçiminde tasarım kadar konfor da önemlidir. Kadın spor ayakkabılarında genel olarak şıklık ön plana çıkarken rahatlık anlamında da ideal modellerin varlığı söz konusu. Bu nedenle ilgili ayakkabı modelleri arasında dikkatli bir şekilde araştırma yaparak tercih yapmanız gerekiyor. Bu anlamda fiyat araştırması yapmanız da oldukça yerinde olacaktır.

Bayan Spor Ayakkabı Özellikleri Nelerdir?

Bayan spor ayakkabı modelleri, desenli ve renkli birçok seçenek sunar. Her tarza hitap eden yapıdaki bu modeller, rahatlık ve ayak sağlığı açısından da oldukça ideal durumda. Gün boyunca şıklığından ödün vermeden modern ve genç görünmek isteyen kadınlar ilgili ayakkabı modelleriyle kombinini tamamlıyor. Kombinler, genel olarak kot pantolon ve tişörtlerden oluşabilir. Ancak farklı kombinler oluşturmakta mümkündür. Canlı renk seçeneği bulunan modellerde farklı bir hava estirmeniz de mümkün. Enerjik yapınız varsa ve farklı görünmeyi tercih ediyorsanız, bu ayakkabıları tercih edebilirsiniz.

İlgili modellerin birçok özelliği bulunuyor. Bu özellikler bilek boyundan taban çeşidine kadar değişiklik gösteriyor. Aynı şekilde rahatlık ve sağlık açısından da ilgili özellikler ön plana çıkmaktadır. Yapacağınız tercihlerde ayakkabının özelliklerine dikkat etmeniz öneriliyor. Örneğin ayakkabının kalıbı, ayak tipiniz ile uyumlu olması gerekir. Dolayısıyla bu özelliklerdeki bir modele yönelmeniz daha doğru olacaktır.

Tasarım özellikleri, kadınlar için ayakkabı modelinde dikkat ettikleri unsurların başında geliyor. Özellikle modern çizgiye kavuşmak isteyen kadınlar, direkt olarak bu modellere yöneliyor. Tasarımın şık bir şekilde düzenlenmesinin yanında rahatlık ve ayak sağlığı açısından da uyumlu olması gerekir. Gün içerisinde yoğun olarak kullandığımız ayakkabılar, günün yoğun temposunu kaldırabilecek biçimde olması gerekiyor. Bu nedenle ilgili ayakkabı modelleri arasında birçok unsura dikkat etmeniz gerekir. Dikkat etmeniz gereken unsurlara ise bir sonraki başlığımızda değineceğiz.

Spor Ayakkabı Tercihinde Nelere Dikkat Edilir?

Sınırsız olan kadın spor ayakkabı modelleri arasında tercihte bulunmak biraz zor olabilir. Çünkü model çeşitliliği çoktur. Markaların farklı kullanım amacına uygun olarak farklı modeller üretmesi söz konusudur. Bu anlamda kullanım amacını ve ihtiyaç duyduğunuz özellikleri sıralamanız gerekiyor. İlk olarak ayakkabıyı kullanacağınız alanı belirlemek, dikkat etmeniz gereken unsurlar arasında yer alıyor. Örneğin günlük hayatta ya da tempolu sporlarda slim tabanlı ayakkabıları tercih etmek doğru olmayacaktır. İlgili özellikteki ürünler günlük yürüyüş açısından doğru bir seçim olabilir ancak tempolu günlerde verim alamazsınız. Tempolu günler için yastıklı tabana sahip fileli esnek kumaş yapısı bulunan spor ayakkabıları tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

Kumaş ve taban tasarımı özellikleri, dikkat etmeniz gereken unsurlar arasındadır. Polyester karışım olan tekstil ürünlerinden oluşan ayakkabılar, konforlu ve kuru bir kullanım için ideal olacaktır. Ancak sık dokuma özelliğine sahip ayakkabılar tempo açısından yeterli olmaz. Çünkü tempo gerektiren günlerde ayaklarınızın hava alması önemlidir.

Kalıp ve beden özellikleri, dikkat edeceğiniz bir başka unsurdur. Seçeceğiniz ayakkabının boyutu ve kalıbı, ayağınızla birebir örtüşmek durumundadır. Sıkça yapılan hatalardan birisi de bir numara büyük ayakkabı kullanmanın rahatlık sağlayacağını düşünmektir. Bu şekilde bir yaklaşım doğru değildir. Ayakkabının, tam olarak ayak numaranızda ve kalıbının da ayak tipinizle uyumlu olması gerekiyor. Bu sayede konforlu bir kullanım sağlayabilir ve aynı zamanda şıklığı oluşturabilirsiniz. İlgili özelliklerin tümüne dikkatli bir şekilde yaklaşmanız önemlidir. Bunun için modeller arasında özellik araştırması yapmanız gerekiyor. 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.