DOLAR 32,3412 0.17%
EURO 35,1988 0.01%
ALTIN 2.246,700,16
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Işıklarınızı Açın" sergisinin geliri TEGV'li çocuklara destek olacak
  • Haber Optik
  • Teknoloji
  • “Işıklarınızı Açın" sergisinin geliri TEGV'li çocuklara destek olacak

“Işıklarınızı Açın" sergisinin geliri TEGV'li çocuklara destek olacak

ABONE OL
Ocak 27, 2023 08:20
“Işıklarınızı Açın" sergisinin geliri TEGV'li çocuklara destek olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” sloganıyla çağdaş nesillerin yetişmesi için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında nitelikli eğitim desteği sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), eğitim dostları Yılmaz Bulut ve Hakan Kürklü’nün fotoğraflarından oluşan “Işıklarınızı Açın” adlı sergi 28 Ocak Cumartesi günü saat 17.00’de açılıyor. Tüm geliri TEGV’e bağışlanacak sergi, İstanbul Kadıköy’deki Galeri FE’de ziyarete edilebilir.

Türkiye genelinde nitelikli eğitim desteği faaliyetleri yürüten ve bugün 3 milyondan fazla çocuğa umut olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) eğitim dostları Yılmaz Bulut ve Hakan Kürklü’nün fotoğraflarından oluşan “Işıklarınızı Açın” adlı sergi 28 Ocak Cumartesi günü saat 17.00’de açılıyor. İstanbul Kadıköy’deki Galeri FE’de ziyarete açılacak serginin tüm geliri TEGV’e bağışlanacak.

“Birilerinin yaşamlarının kimi zaman izleyicisi kimi zaman ortağı oluruz”

Fotoğraf sanatçısı Yılmaz Bulut, “Işıklarınızı Açın” fotoğraf sergisinde kimi karelerinde kendi kalabalığımıza dışarıdan bakıyor, kimi karelerinde objektifini yalnız olmanın nasıl görünürlük kazandığını yansıtıyor. Bulut, sergiyle ilgili şunları söylüyor:

“Günümüzde her gün, her saat, her dakika, her an sosyal medya veya diğer internet araçlarıyla birbirimize bağlanır, birilerinin yaşamlarının kimi zaman izleyicisi kimi zaman ortağı oluruz. Yani herkes, her an herkesten haberdar olur. Marshall McLuhan’ın yaklaşımıyla ‘Gördüğümüz şey oluruz. Biz diğerlerini şekillendiririz, diğerleri de bizi şekillendirir’. Gittikçe birbirimize benzeriz. Bu sarmal devam eder. Bizi şekillendirenlerin içinde kaybolup gideriz.”

Fotoğraflar bakma ve görme arasındaki ayrımı bir kez daha anımsatıyor

Fotoğraflarda, her gün geçtiğimiz sokaklarında bakıp da görmediğimiz mekânlardaki estetik tatları objektifinden bizlere ulaştıran fotoğraf sanatçısı Hakan Kürklü, fotoğraflarla bizlere bakma ve görme arasındaki ayrımı bir kez daha anımsatıyor. Kürklü, sergiyle ilgili şöyle konuşuyor:

“Şehrin geçmiş yaşam izlerini taşıyan hayli yıpranmış mekânların karelerinin yer aldığı sergide, yanından yüzlerce kez geçtiğimiz ama fark etmediğimiz ‘o yerin’ artık önemli olduğunu fark edebiliriz. İşte en önemli vurgu da budur. Yok saydığımız eskimiş bir mekânı yaşamımızın içine tekrar almak ve ‘Hayat ayrıntıda gizlidir’ terimini bize sanat dili ile anımsatmak, duygu ve düşüncelerimizde gerekli uyarılganlığı yaratmak bağlamında izlenmesi gereken bir sergi.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.