DOLAR 32,3318 0.24%
EURO 35,0531 -0.24%
ALTIN 2.283,560,28
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“İfigenya" Bursa'da Üç Gün Boyunca Kapalı Gişe Sahnelendi

“İfigenya" Bursa'da Üç Gün Boyunca Kapalı Gişe Sahnelendi

ABONE OL
Ocak 23, 2023 14:20
“İfigenya" Bursa'da Üç Gün Boyunca Kapalı Gişe Sahnelendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, İfigenya oyunuyla Şehir Tiyatroları Buluşmaları kapsamında Nilüfer seyircisiyle buluştu.

Euripides’in yazdığı Serdar Biliş’in yönettiği oyun19, 20, 21 Ocak 2023 tarihlerinde Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Evi’nde Bursa seyircisiyle bir araya geldi. Üç gün boyunca kapalı gişe sahnelenen oyun, seyirciden uzun süre alkış aldı.

Şehir Tiyatroları Buluşmaları; 15-18 Şubat tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sahnelenecek Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun oyunu “1984” ile devam edecek.

İFİGENYA

Doğu ile Batı arasındaki ilk büyük savaş: Akha ordusu, Truva seferine çıkmak üzeredir. Birleşik ordu donanmasının sıkıştığı limandan kurtulup harekete geçebilmesi için rüzgâra ihtiyacı vardır. Başkomutan Agamemnon, Artemis’in kutsal geyiklerinden birini öldürdüğü için tanrıça da onun rüzgârını kesmiş ve herkesi bu limana hapsetmiştir. Doksan dokuz kralın ordusu hastalıktan kırılırken, öfkeyle bekleyen askerlerin gözü Agamemnon’dadır. Başkomutan’ın sadece kendisi ve makamı değil, başta ailesi olmak üzere, tüm ülke tehlikededir. Agamemnon’un yapabileceği tek bir şey kalmıştır: En değerli varlığı olan kızı Iphigenia’yı tanrılara kurban vermek!..                                     

Oyunda Ceren Kaçar, Elvan Boran, Yıldıray Şahinler rol alıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.