DOLAR 32,3203 0.2%
EURO 35,1188 -0.04%
ALTIN 2.291,290,62
BITCOIN 22941281,95%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İçim Süt, III. Ulusal Sütçülük Kongresi'nin Ana Destekçisi oldu
  • Haber Optik
  • Magazin
  • İçim Süt, III. Ulusal Sütçülük Kongresi'nin Ana Destekçisi oldu

İçim Süt, III. Ulusal Sütçülük Kongresi'nin Ana Destekçisi oldu

ABONE OL
Mayıs 31, 2023 12:30
İçim Süt, III. Ulusal Sütçülük Kongresi'nin Ana Destekçisi oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü ve Süt Akademisi ortaklığı ile Ankara’da gerçekleştirilecek olan III. Ulusal Sütçülük Kongresini – (USKO 2023) İçim Süt ana sponsor olarak destekliyor. 5-6 Ekim 2023 tarihlerinde Ankara Cer Modern’de gerçekleşecek olan kongrenin ana teması ‘Sürdürülebilirlik Perspektifinden Süt Sanayisinin Geleceği’ olarak belirlendi.

Türkiye genelinde 6 üretim tesisiyle sektörünün en fazla süt ve süt ürünleri üreten işletmesi olan İçim Süt, III. Ulusal Sütçülük Kongresi’nin ana destekçisi oldu. Bu yıl 5-6 Ekim tarihleri arasında Ankara Cer Modern’de gerçekleştirilecek kongrenin, akademi ve süt endüstrisi arasında köprü görevi üstlenerek sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirmesi amaçlanıyor. Kongrenin bu yılki ana teması, ‘Sürdürülebilirlik Perspektifinden Süt Sanayisinin Geleceği’ olarak belirlendi. 

Süt endüstrisinin uluslararası rekabette var olabilmesi için bilim ve teknolojiye dayalı büyüme stratejilerinin ele alınacağı kongrede ağırlıklı olarak sürdürülebilir yüksek katma değerli ürünler geliştirilmesi ve karbon/su ayak izini azaltmaya yönelik yenilikçi gıda işleme teknolojileri tartışılacak. Kongre kapsamında düzenlenecek ‘Sürdürülebilirlik Liderleri’ oturumunda İçim Süt CEO’su Ali Sözen de yer alacak. 

Sektör liderlerinin bir araya geleceği kongrenin, sektöre dair gelişimi destekleyecek açılımlar kazandıracağına inandığını belirten İçim Süt CEO’su Ali Sözen, “Süt üretiminin devamlılığı ve dolayısıyla sektörün sürdürülebilirliği için ekonomik, sosyal ve çevresel etkiler büyük önem taşıyor. Bunun yanı sıra sektörün gelişiminde teknolojik yatırımların ve araştırma-geliştirme çalışmalarının çok önemli etkisi var. 3. Ulusal Sütçülük Kongresi’nin; sektörel deneyimlerin, bilgi birikiminin ve sektöre yön verecek fikirlerin paylaşılması açısından son derece kıymetli bir platform olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu. III. Ulusal Sütçülük Kongresi’nin ana destekçisi olmaktan mutluluk duyduklarını da vurgulayan Ali Sözen, “Bu vesileyle, Dünya Süt Günü’nün sektörümüz ve tüketicilerimiz için kutlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.