DOLAR 32,3414 0.17%
EURO 35,2081 0.04%
ALTIN 2.246,090,13
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Harran Üniversitesi Özel Yetenek Sınavlarına Yoğun İlgi
  • Haber Optik
  • Spor
  • Harran Üniversitesi Özel Yetenek Sınavlarına Yoğun İlgi

Harran Üniversitesi Özel Yetenek Sınavlarına Yoğun İlgi

ABONE OL
Eylül 7, 2022 13:30
Harran Üniversitesi Özel Yetenek Sınavlarına Yoğun İlgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Harran Üniversitesi 2022-2023 Eğitim öğretim yılında yeni öğrencilerini belirlemek üzere Beden Eğitimi ve Spor, Resim-İş, Müzik Öğretmenlikleri ve Devlet Konservatuvarı özel yetenek sınavlarını gerçekleştirdi.

 

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüne alınacak 15 kadın 25 erkek olmak üzere toplam 40 kontenjan içinde yer almak için 96’sı erkek 18’i kadın sporcu olmak üzere toplam 124 aday, Harran Üniversitesi’nde eğitim görmek için özel yetenek sınavına katıldı.

 

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kapalı Spor Salonunda özel olarak hazırlanan parkurda gerçekleşen kıyasıya bir mücadele örneğinin sergilendiği özel yetenek sınavı, adayların sporcu özgeçmişlerinin puanlanması ve 30 metre sürat koşu testinin yapılması ile tamamlandı.

 

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim elemanlarınca gerçekleştirilen, adaylar ve ailelerinin canlı olarak izlediği sınavda, sonuçlar parkurun bitiş noktasındaki skorborda yansıtıldı. Sınavın tüm evreleri kameralar tarafından kayıt altına alınarak Harran Üniversitesi YouTube kanalı üzerinden canlı olarak verildi.

 

Gençler, Resim-İş Öğretmenliği için Yeteneklerini Sergiledi

Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesinin Resim-İş Öğretmenliği sınavı, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yoğun bir ilgi gördü. Adaylar 2 saat içerisinde yeteneklerini sergilediler.

 

Eğitim Fakültesinde yer alan dersliklerde gerçekleşen Resim-İş Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavı, iki aşamada yapıldı.

 

Objektif ve şeffaflık içerisinde yapılan sınavda, adayların yaptığı çizimler kamera kaydı altına alınarak belgelendirildi.

 

23 öğrencinin kazandığı Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Özel Yetenek sınavına 68 aday başvurdu.

 

Canlı modelden (figüratif) desen ve imgesel tasarım (kompozisyon) çalışması olmak üzere iki aşamadan oluşan sınavda becerilerini ortaya koyan adaylar, Resim-İş Öğretmenliği Bölümüne girebilmek için ter döktüler. Sınavda aday öğrenciler, jüri üyelerinin karşısında yeteneklerini kanıtlamak, Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencisi olabilmek için yoğun çaba sarf ettiler.

 

Geleceğin Sanatçıları ve Öğretmenleri Ter Döktü

Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği özel yetenek sınavı Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

 

Müziksel işitme ve deşifre sorularını, ardından müziksel söyleme ve çalma becerilerini sergileyen 65 aday öğrenci, jüri üyelerinden tam not almak için yeteneklerini sonuna kadar zorladılar.

 

Harran Üniversitesi’nde icra bilgi ve becerisi ile müzik performansı sergileyecek düzeyde eğitim-öğretim alan öğrenciler gerek Şanlıurfa’da gerekse ülkemizin farklı yörelerinde faaliyet gösteren koro ve orkestralarda görev alabiliyorlar.

 

Devlet Konservatuvarına Rekor Başvuru

Kültürümüzün yapı taşlarından olan Geleneksel Türk Müziği birikimine sahip öğrenciler-sanatçılar yetiştirmek amaçlı yeni özel yetenek sınavı gerçekleştirildi.

 

Adaylar tarafından ney, kanun, bağlama, geleneksel keman, ud, geleneksel vurmalı çalgılar, kemane, geleneksel viyolonsel olmak üzere farklı çalgıların kullanıldığı sınava, 118 aday öğrenci başvurdu.

 

Sınavda jüri üyeleri, adayların performanslarını canlı olarak dinleyip değerlendirdiler. Sınavlarda aday öğrencilerin müzikal performans becerileri ölçüldü. Adaylar tarafından yoğun ilgi gösterilen Harran Üniversitesi Devlet Konservatuvarı özel yetenek sınavı sonucunda 15 öğrenci Harran Üniversitesinde eğitim alma hakkı kazandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.