Döküm, sıvı bir malzemenin genellikle erimiş metalin istenen şekle sahip içi boş bir boşluk içeren bir kalıba döküldüğü bir üretim sürecidir. Malzeme katılaştığında, ortaya çıkan döküm nesne kalıptan çıkarılır. Hassas süreç gerektiren bir işlemdir. Döküm yapan kişinin dikkatli olması gereken birçok nokta bulunmaktadır.
En çok tercih edilen bilinen bazı döküm çeşitleri aşağıdaki gibidir:
Otomotiv endüstrisi, yüksek mukavemet ve dayanıklılık gerektiren çok çeşitli bileşenleri üretmek için büyük ölçüde metal dökümüne güvenmektedir. 2020 yılında otomotiv döküm pazarı 107,2 milyar doları aştı. 2027’ye kadar %5’in üzerinde büyümesi bekleniyor. Havacılık ve savunma endüstrileri, güçlü, güvenilir ve hassas olması gereken uçak ve askeri ekipman bileşenlerini üretmek için metal dökümleri kullanır. İnşaat sektörü için de dökümün yeri büyüktür. Binalar, köprüler, kapılar, rögar kapakları ve diğer altyapılar için çelik ve dökme demir bileşenlere dayanır. Dökme metal parçalar, endüstri için gerekli olan sağlam bir çerçeve sağlar.
Madencilik operasyonlarının gerçekleştirilmesi ve ekipmanları için karmaşık dökümlere ve sürekli olarak saf metallere ihtiyaç duyulur. Dökümler, madencilik ve hafriyat makineleri için vazgeçilmezdir. Güneş panelleri, rüzgar türbinleri ve jeotermal santraller gibi yenilenebilir enerji teknolojileri, doğal kaynaklardan güç elde etmek için döküm metal bileşenleri entegre eder. Döküm sayesinde üretilen parçalar, enerji altyapısı için de çok önemlidir. Traktörler, pulluklar ve biçerdöverler gibi tarımsal makine ve ekipmanlarda yaygın olarak döküm metal parçalar kullanılmaktadır. Döküm işlemi olmasaydı, büyük ölçekli gıda üretimi ciddi şekilde sınırlanırdı. Döküm çeşitleri hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın! https://www.altundokum.com.tr/
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.