Baymak, LEED Altın Sertifika'nın sahibi oldu

Baymak, 30 bin metrekarelik üretim tesisi ve ofis katını içeren alanda yaptığı uygulamalar sayesinde, Amerikan Yeşil Bina Konseyi (USGBC) tarafından enerji tasarrufu, su tüketimi, malzeme seçimi ve iç mekân hava kalitesi performanslarını iyileştirerek çevresel etkilerini azaltan binalara verilen LEED Altın Sertifikaya layık görüldü.

Enerji dönüşümünün öncüleri arasında yer alan Baymak, daha sürdürülebilir bir dünya için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Baymak, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda 2021 yılında ofis katında başlattığı çevre dostu uygulamaların ardından, 30 bin metrekarelik üretim tesisi ve ofis katını içeren alanda iç mekân hava kalitesini, enerji ve su tasarrufunu daha da artıran yeni uygulamaları sayesinde Amerikan Yeşil Bina Konseyi (USGBC) tarafından verilen LEED Altın Sertifika’nın sahibi oldu. 

“Attığımız her adım öncesinde, çevresel etkilerimizi düşünüyoruz”

Yeşil bina sertifikasyon sistemlerinin, enerji ve suyun daha az tüketilmesi için bir rota çizdiği gibi; insanların daha sağlıklı ortamlarda vakit geçirmeleri için de yol gösterdiğini ifade eden Baymak Sürdürülebilirlik İletişimi Yöneticisi Elif Nur Akıncı, “Amerikan Yeşil Bina Konseyi, yeşil binaların karbon emisyonunun önüne geçtiğini vurguluyor. Binaların enerji ve kaynak kullanımının yanında atık ve emisyon üretimindeki payı göz önünde bulundurulduğunda, bu tasarruflar son derece önemli miktarlara ulaşıyor. Bizler de Baymak’ın ‘Sürdürülebilir Gelecek’ değeri doğrultusunda, enerji verimliliği yüksek, tasarruflu iklimlendirme çözümleri üretmenin yanı sıra attığımız her adım öncesinde, A’dan Z’ye çevresel etkilerimizi muhakkak göz önünde bulunduruyoruz” dedi.

Akıncı, sözlerine şöyle devam etti: “Zamanımızın büyük bir kısmını işte geçiriyoruz. Bu zaman diliminde çeşitli ihtiyaçlarımız için enerji, ısı ve su tüketiyoruz. Ayrıca iç mekânlarda soluduğumuz hava kalitesi de öncelikle sağlığımızı ve de iş performansımızı etkiliyor. İçinde üretim tesisimiz ve ofisimizin bulunduğu 30 bin metrekarelik Genel Müdürlük binamızla LEED Altın Sertifika almaya hak kazanmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Sürdürülebilirlik, önümüzdeki dönemde de başta çevre olmak üzere tüm boyutlarıyla gündemimizde yer almaya devam edecek. Yaptığımız çalışmaların kapsamını günden güne genişleterek, daha iyi bir gelecek için çözüm üretmeye devam edeceğiz.”

İnsan sağlığı ve binaların çevreye verdikleri zararların en aza indirilebilmesi için yeşil sertifikalı projeler ve çevre dostu yeşil bina derecelendirme sistemleri oluşturuldu. Sürdürülebilirliğe önem veren firmalar ve bu kurumlara iş yapan yüklenicileri, gönüllülük ve mutabakat esasına dayalı bu sistem çerçevesinde belirlenen standartlar doğrultusunda, geleneksel binalara kıyasla enerji verimliliği, su tasarrufu yüksek, sağlıklı ve yüksek performanslı binalarda çalışmayı tercih ediyor. 

LEED Sertifikası nedir?

Amerikan Yeşil Bina Konseyi tarafından geliştirilen LEED Sertifika sistemi bina ve iç mekânların çevre dostu ve sürdürülebilirlik kriterlerine göre tasarlandığını, inşa edildiğini ve işletildiğini belgelendiren ve global ölçekte kabul gören bir sistem. İç mekân yaşam kalitesi, su verimliliği, aydınlatma sistemleri gibi pek çok başlıkta incelenen yapılar, bu alt başlıklarda topladığı puanlara göre Sertifikalı, Gümüş, Altın veya Platin olmak üzere 4 düzeyde ödüllendiriliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı