DOLAR 32,3696 0.15%
EURO 34,9711 -0.31%
ALTIN 2.323,790,20
BITCOIN 22760110,52%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Erkiş Etüt ve Ödev Evi’nde ilk dersi verdi

Başkan Erkiş Etüt ve Ödev Evi’nde ilk dersi verdi

ABONE OL
Ekim 4, 2022 00:20
Başkan Erkiş Etüt ve Ödev Evi’nde ilk dersi verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarına devam eden Saray Belediyesi, Tekirdağ Önder Çiftçi Kadın Kolları Yardımlaşma Derneği üyelerinden Nurten Durmazoğlu’nun katkılarıyla Ladin Sokak’ta Etüt ve Ödev Evi’ni öğrencilerin hizmetine açtı. Etüt ve Ödev Evi’nde ders başı yapan öğrencilere ilk dersi, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş verdi.

 

 

ETÜT VE ÖDEV EVİ TÖRENLE AÇILDI

 

Tekirdağ Önder Çiftçi Kadın Kolları Yardımlaşma Derneği üyelerinden Nurten Durmazoğlu’nun katkılarıyla Ladin Sokak’ta yapılan Etüt ve Ödev Evi, cuma günü törenle açıldı. Açılışa Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Önder Çiftçi Kadın Kolları Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bahar Yarapsanlı ve Yönetimi, Hayırsever Nurten Durmazoğlu, Saray Belediye Başkan Yardımcıları Birdal Gökdağ, Fuat Ünal, CHP Tekirdağ Büyükşehir ve Saray Belediye Meclis Üyesi Levent Köksalan, CHP Saray Belediye Meclis Üyeleri Sait Nayir, Cemil Ertan, Murat Dinç, Onur Aydınoğlu, birim müdürleri ve belediye personeli katıldı.
 

 

BAŞKAN ERKİŞ: “HER ŞEY BURADAKİ EVLATLARIMIZ İÇİN”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, şunları ifade etti: Yarından itibaren çok şeyin değişeceğine ve bu mahalledeki sosyal, kültürel hayatın değişeceğine dair umudu burada sizlerle paylaşmanın derin heyecanı ve sevinci içindeyim. Mahallede Ahmed Arif’in şiirini aklımıza getirircesine fukaralıktan çoluk çocuklarımızın birbirine karışması, bilmemezlikten değil diyor ya onları andıran büyük bir heyecan içindeyiz. Mahallede eğitimle, kısıtlı imkanlarla gelinebilen son noktada en fazla bir önlisans mezunumuz var. Oysa ki bu mahallenin evlatlarının nasıl da hayat dolu, nasıl da başarıyı isteyen, hakkeden ve heyecanla beklediğini hepiniz görüyorsunuz. Ancak bu önlisans sadece tek bir önlisans seviyesinde geride kalmış olan eğitim süreci dilersek hep birlikte çocuklarımızın üzerine yıkabileceğimiz bir yük olabilir. Daha iyi çalışsınlar, başarsınlar. Zor koşullarda başarının nice öyküsü var denilebilir. Oysa görüyorsunuz derneğimiz birincil sırada eğitimi, fırsat eşitliğini getirmiş. Görüyorsunuz buradaki yokluk, beraberinde bir mağduriyeti ve yoksulluğu getiriyor. Biz bugün burada bu yoksulluğa, bu mağduriyete bir neşter vuruyoruz. Buraya belki yıllarca bu çocuklarımızın hatırından çıkmayacak ve yeni Durmazoğlu, yeni Bahar Yarapsanlılar yeni eğitim neferleri yaratacak bir orduyu yetiştirmek üzere yola çıkıyoruz. Hangi duvar yıkılmaz sorular doğruysa diyor şair. Bir gün gelirsek hangi kent güzelleşmez. Çocuklarımız ilk kez bu mahallenin asli unsurları olduğunu anladılar, anlayacaklar yarın yeni nesillere anlatacaklar. Yine aynı şair devamla susan, konuşmayan bir çocuktan daha büyük bir tehdit ne olabilir diyor. Çocuklarımızın cıvıltısı her zaman konuşmaları anlamına gelmez. Çocuk, gülüşüyle bakışıyla konuştuğu gibi adımlarıyla da konuşur. Liseyi bitirdiğinde başka, önlisansı bitirdiğinde başka lisansı ve lisansüstü eğitimlere devam ettiğinde başka konuşacaktır. Bugün sesimizin duygusallıkla, romantizmle incelmesine yol açan büyük yolculuğun başlangıcında oluşumuz bunun göstergesidir. Her şey buradaki evlatlarımız içindir. Bir dezavantajlı grup oluşundan dolayıdır ki Atatürk Kültür Merkezi’nde çok daha iyi şartlarda eğitim verme olanağımız varken yerindenliği, yerelliği ve sosyal belediyeciliği ön plana çıkararak burada bir eğitim ünitesi açtık. Çarşının merkezindeki yerle burası arasındaki mesafe sanmayın sadece 1,5 kilometre belki yıllar. Bugün o yılları kapatmak adına buradayız. Şimdi Saray’ın gönüllü eğitim neferlerini burada çocuklarımıza şefkatli, anlamlı, iyileştirici, onarıcı ve geleceğe hazırlayıcı dokunuşlar için gönüllük esasında buraya bekliyoruz. İdarecilerimizi, toplumun münevver kesimlerini aydın sorumluluğu dahilinde buraya bekliyoruz. Şimdi bu mahalle için yeni türküleri hep birlikte seslendirmek zamanıdır. Şimdi çok şükür çıktığımız yolda kararlı adımlarla ilerlemek zamanıdır. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum.”
 

 

BAŞKAN YARAPSANLI: “EĞİTİM YOLUNDA SİZLERİN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ”

Başkan Erkiş’ten sonra söz alan Önder Çiftçi Kadın Kolları Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bahar Yarapsanlı şöyle konuştu: “ Bugün burada Tekirdağ’ın en güzel renkli açılışı gerçekleşecek. Trakya’mızın ve Tekirdağ’ımızın en güzel rengi siz değerli roman kardeşlerimizdir. Bu güzel rengi ve zenginliği daha iyi tanıtmak, birbirilerinizi daha iyi anlayıp daha refaha ulaşmanız için tek bir yolunuz var. O yolun adı eğitim, eğitim ve yine eğitimdir. Hedefimiz ve inancımız eğitim olduğu takdirde bu mahallenin çocukları ve gençleri yarının aydın ve bilgili yetişkinleri olacak ve siz değerli büyüklerini daha refah, güzel ve sağlıklı ortamlara taşıyacak ve arkasından gelecek nesillere güzel birer örnek olacaktır. Bizler de eğitim yolunda sizlerin en büyük destekçiniz olacağız. Etüt ve ödev evimizin oluşumuna önderlik ettiği için öncelikle şahsım ve yönetim kurulu üyelerim ve mahallemizin küçükleri adına değerli Özgen başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu güzel oluşuma değerli katkılarıyla destek sağlayan değerli üyemiz Nurten Durmazoğlu ablamıza ve rahmetli eşi Fahrettin Durmazoğlu mekanı cennet olsun teşekkürlerden bir demet şükran ve minnetlerimizi sunuyorum.”
 

 

KURDELE KESİLDİ

Konuşmaların ardından Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Hayırsever Nurten Durmazoğlu, Tekirdağ Önder Çiftçi Kadın Kolları Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bahar Yarapsanlı ve Yönetimi, Saray Belediye Başkan Yardımcıları Birdal Gökdağ ve Fuat Ünal ile birlikte açılış kurdelesini kesti.
 

 

ÇİÇEK VE PLAKET TAKDİM ETTİ

Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Saray Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Arif Naci Öngören ile birlikte hayırsever Nurten Durmazoğlu’na ve Tekirdağ Önder Çiftçi Kadın Kolları Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bahar Yarapsanlı’ya destekleri için teşekkür ederek, çiçek ve plaket takdim etti.
 

 

İLK DERSİ BAŞKAN ERKİŞ VERDİ

Açılıştan sonra Etüt ve Ödev Evi’nde ders başı yapı yapan öğrencilere ilk dersi Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş verdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.