DOLAR 32,3417 0.24%
EURO 35,1656 0%
ALTIN 2.303,081,14
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anadolu Efes Mavi Sahne’de Yeni Sezon Başlıyor: Öğrencilere sezon boyunca tiyatro biletleri 45 TL

Anadolu Efes Mavi Sahne’de Yeni Sezon Başlıyor: Öğrencilere sezon boyunca tiyatro biletleri 45 TL

ABONE OL
Kasım 17, 2022 10:30
Anadolu Efes Mavi Sahne’de Yeni Sezon Başlıyor: Öğrencilere sezon boyunca tiyatro biletleri 45 TL
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür-sanatı 35 yıldır kesintisiz destekleyen Anadolu Efes’in, 2018 yılında sanatın sürdürülebilir ve erişilebilir olması amacıyla kurduğu Mavi Sahne Platformu’nun 5. sezonu başladı. DasDas’ın kurucularından Mert Fırat’ın da katılımıyla 16 Kasım Çarşamba akşamı gerçekleşen sezon açılışında, “Düğün Şarkıcısı” oyunu DasDas Atölye’de sahnelendi. Açılışta konuşan Anadolu Efes Grup Kurumsal İletişim ve İlişkiler Direktörü (CCAO) Selda Susal Saatçi “İKSV’nin yayımladığı bir rapora göre, Türkiye’de bireylerin kültür-sanat etkinliklerine katıl(a)mamasının sebeplerinden biri ekonomik engeller.

 

Biz de Mavi Sahne Platformuyla 2018’den bu yana bir yandan sanat üretimini desteklerken, bir yandan da tiyatronun daha erişilebilir olmasına katkı sunuyoruz.  Bu kapsamda Mavi Sahne’de tüm sezon boyunca örneğin üniversite öğrencilerine tiyatro oyunlarını ortalama bilet fiyatlarının dörtte birinden daha uygun fiyata alma imkanı sunuyoruz.” dedi.  Mert Fırat da “Sanatın sürdürülebilirliği ve herkes için erişilebilir olması, ortak amaçlarımızdan ve bu amaç için birlikte konuşup birlikte üretebilmek mutluluk verici” diye konuştu. 

 

İçinde bulunduğu topluma değer katmayı öncelikleri arasına alan Anadolu Efes, 35 yıldır kültür sanata kesintisiz destek veriyor. Şirket, 2018 yılında sahne bulmakta zorlanan alternatif tiyatro topluluklarını desteklemek ve başta üniversite öğrencileri olmak üzere tüm tiyatroseverler için sanatı erişilebilir kılmak amacıyla Mavi Sahne Platformu’nu kurdu. 

 

Anadolu Efes Mavi Sahne’nin DasDas Atölye’deki 2022-2023 sezon açılışı, 16 Kasım Çarşamba akşamı, bir jazz şarkıcısının düğün şarkıcısı olma hikayesini konu alan Nergis Öztürk’ün tek kişilik oyunu “Düğün Şarkıcısı” ile yapıldı. DasDas kurucularından Mert Fırat’ın da katılımıyla gerçekleşen açılışta,  Anadolu Efes Mavi Sahne’deki oyunların bilet fiyatlarının, üniversite öğrencilerine özel 45 TL olacağı duyuruldu.

 

Açılışta konuşan Anadolu Efes Grup Kurumsal İletişim ve İlişkiler Direktörü (CCAO) Selda Susal Saatçi, Anadolu Efes’in Türkiye’nin sosyo-kültürel gelişimine sosyal ve toplumsal yatırımlarla katkı sağlamayı amaç edindiğini vurguladı. “Anadolu Efes olarak 53 yıllık geçmişimizin 35 yılında sinemadan tiyatroya, görsel sanatlardan, müzik ve tasarıma kadar pek çok değişik alanda sanatçıları ve kültür sanat topluluklarını kesintisiz olarak destekledik, desteklemeye devam ediyoruz" dedi.

 

Susal Saatçi, konuşmasında, kültür sanatın erişilebilirliği için iş dünyasına da önemli sorumluluklar düştüğünün altını çizerken, sözlerine şöyle devam etti: “İKSV’nin yayımladığı Kültür Sanatta Katılımcı Yaklaşımlar isimli rapor, Türkiye’de bireylerin kültür-sanat etkinliklerine katıl(a)mamasının nedenlerinden birinin ekonomik engeller olduğuna işaret ediyor. Biz de Mavi Sahne Platformuyla kültür sanatın daha erişilebilir olmasına katkı sunmak istiyoruz ve bu çerçevede 2018 yılından bu yana uygun fiyatlı bilet avantajı sağlıyoruz” dedi. 

 

DasDas’ın kurucusu ve oyuncu Mert Fırat ise, Anadolu Efes ile gerçekleştirilen iş birliğinin tiyatronun sürdürülebilirliği ve gençlerin tiyatro ile buluşmaları açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Fırat, “DasDas olarak Anadolu Efes’le yollarımız ilk kez 2018 yılında kesişti ve iş birliğimiz o dönemden beri kesintisiz olarak devam ediyor. Bu birliktelik kesinlikle bir tesadüf değil; çünkü kuruluş felsefelerimizin birçok noktada kesiştiğini düşünüyorum. Sanatın sürdürülebilirliği ve herkes için erişilebilir olması, ortak amaçlarımızdan ve bu amaç için birlikte konuşup birlikte üretebilmek mutluluk verici. Bu da bizi başka türlü bir partner, başka türlü bir ilişki kurma biçimine dönüştürüyor” dedi. 

 

Türkiye tiyatrosuna tam destek

Türkiye Tiyatrosu’na 30 yıldır kesintisiz destek veren Anadolu Efes, 1000’den fazla oyunun izleyici ile buluşmasına vesile oldu. 

 

Anadolu Efes’in 2018 yılında Türkiye’nin kültür sanat yaşamına kazandırdığı kültür sanat platformu Mavi Sahne, ilk iki sezonunda sahnelerde, pandemi döneminde dijitalde, ardından açık havada sanatseverleri tiyatro ile buluşturdu. Platform, son olarak “Pub-Up Mavi Sahne” projesiyle yeme içme ve eğlence mekanlarına taşındı. Proje kapsamında, oyuncu Berkay Ateş ve konukları, belirlenen yeme içme mekanlarında izleyicilere “Yazarlar Ormanı” konseptinde özgün bir sanat deneyimi yaşatıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.