ADATA'nın Yeni Nesil SSD Soğutma Çözümleri Computex'te Tanıtıldı

ADATA, Mükemmel Soğutma için Ödüllü Isı Dağılım Ürünlerini Kullanıcıların Beğenisine Sundu

Dünyanın en büyük DRAM modülü ve USB flash bellek tedarikçilerinden biri olan ADATA Technology, stabiliteyi artırmak, ürün ömrünü uzatmak ve en mükemmel hızlara ulaşmak için yeni nesil SSD'lere yenilikçi soğutma çözümleri sunuyor. 

ADATA, Computex 2023 esnasında ısı dağılımında patentli SSD soğutma çözümlerini kullanıcılarına sundu. Bunlardan Project NeonStorm Gen5 SSD, bir M.2 SSD'de sıvı ve fan soğutmalı bir ısı dağılım tasarımıyla endüstrinin ilkidir. Soğutucu sayesinde ısıyı emer ve çift fanlarla ısıyı dağıtır, mükemmel bir konveksiyon ekosistemi yaratır. LEGEND 970 Gen5 SSD, aktif hava soğutması yaratmak için çift katmanlı alüminyum alaşımlı bir ısı emici ve fan benimser ve termal iletkenliği artırmak için bir yüzey kristalleşme kaplaması kullanır. SE920 USB4 harici SSD ise, kasayı genişleterek etkinleştirilen hızlı bir şekilde ısıyı boşaltan yerleşik bir mikro fan bulunur. Mükemmel ısı dağıtma iddiasıyla liderliği hedefleyen ADATA, kullanıcıların depolama taleplerini karşılamayı vadediyor.

Project NeonStorm SSD ile Nihai Isı Dağılımı için Çifte Soğutma

Project NeonStorm, saniyede 14.000 MB okuma 12.000MB'ye kadar yazma hızları sunan, hem sıvı hem de hava soğutma özelliğine sahip bir çift soğutma sistemidir. Isı SSD'den yükseldiğinde, önce temas alanını arttırmak için metal bir ısı yayıcıya geçer. Sıvı rezervuarına iletilendikten sonra, yüksek termal kapasiteli bir soğutucu tarafından emilen ısı enerjisi daha sonra alüminyum alaşımlı bir ısı emiciye taşınır. Project NeonStorm'un her iki ucundaki fanlar etkinleştirildiğinde, sıcak ve soğuk havanın konveksiyonu ile ısı uzaklaştırılır. Sıvı soğutma olmayan fan tipi ısı dağılım ürünlerine kıyasla ADATA'nın yenilikçi "patentli çift soğutma ısı dağılım sistemi”, SSD sıcaklıklarını ek olarak %20’ye kadar düşürebilmeyi hedeflemektedir.

LEGEND 970 SSD – Yüzey Kristalleşmesi Sayesinde Mükemmel Soğutma

LEGEND 970, saniyede 10.000MB okuma ve 10.000MB'ye kadar yazma performansı sunar. Sıcak ve soğuk havayı yönlendirmek için yoğun bir hava kanalı oluşturmak üzere çift katmanlı ekstrüde alüminyum kanatlarla tasarlanmıştır. Yerleşik bir mikro fan soğuk hava akımını çeker ve ısı emicinin yanlarından sıcak havayı dışarı atar. Aynı zamanda, LEGEND 970'nin alüminyum alaşımlı kanatları yüzey kristalleri ile kaplanmıştır ve yüzey alanını artırarak hava soğutma sistemi ısı dağılım verimliliğini en üst düzeye çıkarır. Bu benzersiz "patentli aktif ısı dağılım" tasarımı, fanlı ısı emicilere kıyasla sıcaklıklarını %10 oranında azaltarak SSD'nin stabilitesini ve uzun süreli yüksek performanslı çalışmasını sağlar. LEGEND 970’in Haziran sonunda kullanıcılar için satışa sunulması planlanıyor.

SE920 Harici SSD- Ödüllü genişletilebilir soğutma

SE920, en son nesil USB4 iletim arabirimini kullanır, saniyede 3.800MB okuma ve 3.200MB'ye kadar yazma hızına sahiptir ve ısı dağılım sistemi yerleşik bir mikro fan ile donatılmıştır. Kasa genişletilğinde konveksiyon güçlenir, etkili bir şekilde ısı dağıtılır, küçültülğünde ise hacim azalır ve depolama kolaylaşır. Red Dot Design Ödülü, Japonya GOOD Design Ödülü ve Taiwan Excellence Ödüllerine layık görülen bu patentli aktif soğutma tasarımı, aynı özelliklere sahip fanlı ürünlerle kıyaslandığında sıcaklıkları %10 oranında azaltır. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı